Skip to content Skip to footer

National Geographic Magazine predstavio Bunker u Konjicu

Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija. U dvobroju za juli-august izdanja za Veliku Britaniju, uz fotografiju umjetničkog rada “Budućnost pripada nama” egipatskog umjetnika Basima Magdija, National Geographic Magazine prestavlja svojim čitaocima Bunker u Konjicu koji je, zahvaljujući poznatim svjetskim umjetnicima postao, jedinstven u svijetu, Muzej savremene umjetnosti.

– Tokom 2017., nakon priloga CNN-a o Projektu Bijenale savremene umjetnosti, poznati Britanski “Indipendent” objavio je tekst o Projektu Bijenale, a prije nekoliko dana BBC je također snimio prilog kojeg će uskoro emitirati širom svijeta. Dobili smo molbu za snimanje priloga o Projektu Bijenale od austrijske Kamera TV kao i nizozemske TV kuće koja komunicira sa 650.000 turista. Za Direkciju Projekta važna je činjenica da se na istom mjestu u novom broju National Geographic Magazina čitaoce informira o izložbi jednog od najpoznatijih svjetskih umjetnika Demiena Hirsta na Venecijanskom bijenalu – kaže koordinatorica Projekta Sandra Miljević Hozić.

National Geographic Magazine također informira svoje čitaoce o izložbi u Stuttgartu koja je realizirana u suradnji Württembergische Kunstverein i Projekta Bijenale D-0 ARK Undeground, te najavljuje peto izdanje Projekta Bijenale koje će biti održano u aprilu 2019. godine s umjetnicima iz SAD-a i Ruske Federacije kao partnerima, saopćeno je iz Direkcije projekta Bijenale savremene umjetnosti D-0 ARK Underground.

Leave a comment

0/100