Skip to content Skip to footer

Međunarodni sajam privrede u Tešnju okuplja 200 izlagača u maju

Međunarodni sajam privrede u Tešnju, 13. po redu, od 18. do 21. maja okupit će oko 200 izlagača. Najavljeno je predstavljanje privrede iz Bosne i Hercegovine i regije, ali i Njemačke koja je ovogodišnji partner sajma.

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann ponosna je, kaže, što su partneri manifestacije koja će biti održana u Tešnju koji važi za ekonomski jaku i prosperitetnu sredinu. Na konferenciji za medije u Sarajevu istakla je da je Tešanj područje koje dokazuje da je u svojoj sredini moguće napraviti ambijent za poslovanje.

– Ti privrednici su pokazali da se može otići daleko i da se mogu privući investitori. Unazad nekoliko godina firme iz Tešnja i inostrane firme su razvile standard koji je za primjer – navela je Hohmann.

Njemačka će na sajmu u Tešnju predstaviti svoju privredu, ali i druge grane. Predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah – Tešanj Edin Jabandžić je najavio da će i ovogodišnji sajam biti prilika da bude prezentirana privreda Tešnja, cijele BiH, i zemalja okruženja.

– Kao i do sada, predstavit ćemo ono što je urađeno tokom godine, a bit će prilike i za druge sredine – naveo je Jabandžić.

Sajam privrede u Tešnju, poručio je, pružit će mogućnost povezivanja bh. i inostranih kompanija. Sajam će biti održan na području poslovne zone Carina na Kraševu. Izlagači će na raspolaganju imati 4.000 kvadratnih metara zatvorene i 10.000 otvorene površine.

Leave a comment

0/100