Skip to content Skip to footer

Konzum obradovao više od 450 mališana novogodišnjim paketićima

Decembar,  mjesec  radosti i  darivanja, u Konzumu protiče u znaku završetka humanitarnog projekta “Podijelimo radost zajedno“.  U okviru ovog projekta predstavnici Konzuma posjetili su mališane u dječijim domovima i teško oboljele mališane kojima pomoć i podršku pri liječenju pružaju specijalizirana udruženja, te uz veselu zabavu sa Deda Mrazom donirali više od 450 „Slatkih paketića radosti“.

Konzum je paketićima obradovao mališane u Dječijem domu „Rada Vranješević“  u Banja Luci, Dom porodica u Zenici, Domu za djecu ometenu u tjelesnom i psihičkom razvoju „Marija naša nada“ iz Širokog Brijega, Udruženju za djecu oboljelu od raka iz Sarajeva, Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „Pipol“ iz Tuzle i Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva.

Sretni smo jer smo bar na trenutak uljepšali praznike ovim mališanima i sa njim podijelili radost praznika, osmijehe i slatke darove. Moram priznati da su ovo vrlo emotivni trenuci za sve nas iz Konzuma koji smo punim srcem radili na ovom projektu. Za mališane smo priredili prigodnu veselu zabavu, fotografisanje sa Deda Mrazom i slatke novogodišnje paketiće, a mališani su nam uzvratili sa mnogo dječije radosti i iskrenih osmijeha. Projektu se odazvao veliki broj naših kupaca i ovom prilikom im se na tome želim posebno zahvaliti i ujedno svima  poželjeti sretne predstojeće praznike“. – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Podsjetimo humanitarni projekat „Podijelimo radost zajedno“  trajao je od 01.12. do 20.12. i u tom periodu od prodaje svakog „Slatkog paketića radosti“  Konzum je izdvojio po 1KM kako bi što više mališana dobilo novogodišnje paketiće.

Podijelili smo radost zajedno, jer radost je veća kad se dijeli!