Skip to content Skip to footer

Kompanija Contessa iz Tešnja niže uspjehe: Prave odjeću za Versace, Cavalli, Dolce&Gabbana

Tokom 19 godina kompanija Contessa u Tešnju je proizvela više od dva miliona različitih odjevnih predmeta, isključivo na zahtjevno evropsko tržište. Prošle godine uložili su znatan novac u proširenje kapaciteta pa se mogu očekivati još veći uspjesi.

Proizvode isporučuju i takvim imenim kao što su Versace, Cavalli, Dolce&Gabbana, Diadora, Sportalm, Moschino, Uni&forma, Goretex i drugi, javlja ZOS radio.

Svojim kapacitetima, kvalitetom, cijenom i rokom isporuke Contessa nema problema s plasmanom, nego štaviše ima problema da prihvati nove upite, a da ne naruši postojeće obaveze.

Proizvodni kapaciteti su kontinuirano obnavljani i modernizovani, a prošle godine je realizovana značajna investija u građevinske objekte, mašine i proizvodni softver.

Izgrađeno je novih 700 metara kvadratnih proizvodno skladišnog prostora, ukupno 2.200 metara kvadratnih, kupljene su nove mašine. Ukupna vrijednost investicije iznosi više od 300.000 KM.

Contessa danas zapošljava oko 190 radnika. Danas se na šest proizodnih linija proizvode tri grupe proizvoda: sportska odjeća s posebnim karakteristikama, specijalna odjeća i proizvodi za namještaj (stolice, fotelje…).

Od ukupne proizvodnje 99 posto proizvoda ide do stranog kupca direktno ili preko namještaja koje Contessini kupci izvoze.

Kupac sportske opreme iz Italije je jedan od najvećih svjetskih inovatora u ovoj oblasti. Jedna od karakteristika sportske opreme je da u bilo kakvim temperaturnim uslovima odjeća sprečava gubitak toplotne energije sportiste.

Proizvodni softver osigurava da nakon skeniranja i pakovanja proizvoda u ambalažu kupac istog momenta ima informaciju o tome jer ima pristup online.

Leave a comment