Skip to content Skip to footer

„Kids Time Festival“ 8. juna otvara svoja vrata u svijet mašte, zabave, igara, sporta i druženja na platou Skenderija

Tako će svi posjetioci koji dođu na plato Skenderija od 8. juna do 22. jula imati priliku uživati u prvom Kids Ninja Warriors poligonu u regionu, multifunkcionalnom sportskom terenu, brojnim kreativnim i edukativnim radionicama, igraonici, Gumenom gradu, YouTube Corneru, Mini disku i još mnoštvu sadržaja koje su pripremili.

Od ove godine naš grad postaje bogatiji za još jedan događaj, koji će sasvim sigurno dobiti epitet tradicionalnog. Osmišljen i urađen po svjetskim standardima, namijenjen svim uzrastima iako nosi prefiks „dječiji“, „Kids Time Festival“ obećava mjesto dobre zabave i sigurno je da će postati centralno mjesto gradskih dešavanja tokom juna i jula. Vođeni činjenicom da je u gradu veoma malo zabavno – edukativnih sadržaja za djecu, pogotovo tokom ljetnog raspusta, rođena je ideja da se organizuje „Kids Time Festival“, koji će se od 8. juna do 22. jula 2019. godine održati na platou Skenderije – najavljuje PR festivala Semina Muminović.

Živimo u vremenu interneta, video igrica, što je u velikoj mjeri uticalo na socijalizaciju djece, tačnije, sve manje je i potrebe ali i sadržaja gdje se mogu zabaviti, izaći iz kuće, naučiti nešto korisno kroz igru i rekreaciju, upoznati i družiti se sa drugom djecom.
Upravo to nam je bio inicijativni motiv za pokretanje ove ideje, gdje bi na jednom mjestu imali mnoštvo sadržaja za sve dječije uzraste, ali i kutak gdje bi roditelji mogli odmoriti i osvježiti se, odvojiti vrijeme samo za sebe, dok su djeca animirana sadržajima festivala. Tokom festivala ćemo organizovati i brojne nagradne igre, a najsretniji od posjetioca „Kids Time Festivala“ putuje sa svojom porodicom u Disneyland Pariz. – dodaje.
Također, ono po čemu su specifični i drugačiji od ostalih jeste CASHLESS zona, što znači da su sve transakcije bezgotovinske i beskontaktne, što je u modernim zapadnim zemljama već odavno standardna praksa. Jednostavnost i brzina plaćanja omogućila je lagodnost posjetiocima da umjesto traženja bankomata, mjenjačnice ili brojanja iznosa novca više vremena provedu uživajući zajedno sa svojom djecom u raznovrsnim sadržajima „Kids Time Festivala“.

Leave a comment