Skip to content Skip to footer

Izgrađene i tri staze: Otvaranje Jahorinske gondole 30. novembra

Generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić izjavio je da je na ovoj planini tokom ljeta mnogo urađeno, a jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata je izgradnja gondole čije je otvaranje zakazano za 30. novembar.

Prema njegovim riječima, prva kabinska gondola na Јahorini ima 36 kabina u koje se može smjestiti po 10 lica, dok je kapacitet gondole 2.700 skijaša na sat, što će pomoći bržem vertikalnom transportu tokom zimskog perioda ka vrhu planine.

Naveo je da su ispod gondole izgrađene tri nove staze, od kojih će jedna biti osnježena, dodajući da su staze nove, blage, široke i uređene po FIS standardima.

– Gradimo i lift, pet kilometara rasvjete, potpuno novi sistem naplate ski-karata. Time želimo da istaknemo kvalitet Јahorine i da do skijaša dođe informacija da planina i dalje ima najbolji odnos cijena i kvaliteta u regionu, budući da smo 90 odsto jeftiniji od prve naše najbliže konkurencije ili destinacije – poručio je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao i da će sutra u Beogradu biti zvanično otvorena jedna od najvećih promocija gondole – novog turističkog sadržaja na olimpijskoj planini. Promocija će trajati do 14. oktobra.

Otvaranje gondole zakazano je za 30. novembar, a otvorit će je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon čeka će uslijediti koncert Saše Matića.

Leave a comment

0/100