Skip to content Skip to footer

Izabrani najbolji potezi u turizmu za ljeto 2023.

Poslovni portal Indikator.ba izabrao je najbolje poteze u turizmu za sezonu ljeto 2023. godine, a načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak najavio da će početkom idućeg mjeseca biti domaćin svečanoj dodjeli priznanja.

Dobitnici su Narodno pozorište Sarajevo, za projekat “Kultura na ulici#” čime je obogaćena turistička ponuda glavnog grada BiH,  kompanija “Robot” jer će kao novi vlasnik aktivirati godinama zapušteno banjsko lječilište i hotel “Dalmacija” u Kiseljaku i Općina Kiseljak koja je dala doprinos omogućavanju investicije, te općina Čelić koja je uz podršku Evropske unije tamošnje Humačko jezero stavila u funkciju turizma, sporta i rekreacije što je ustvari nova destinacija na turističkoj karti regije Majevice, odnosno BiH. 

Mišurić je ovim povodom opovrgao netačne informacije o tome da je “Robot” zgradu hotela “Dalmacija” kupio s namjerom da u njoj otvori savremeni trgovački centar. 

Bio je izričit: “Bit će to moderno koncipiran hotel sa svim sadržajima za banjski turizam i objekat u funkciji zdravlja čiji kompleks će činiti stari i novi objekat”.

Među kandidatima za dodjelu priznanja “Najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2023. godine” u uži krug izabrano je 11 prijedloga, a analitičari na projektu izabrali tri koji u potpunosti zadovoljavaju kriterije propisane po preporuci prof.dr. Ivane Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku, vodeće konsultantice portala indikator.ba na ovom projektu.

Ovo je osmi izbor najboljeg poteza u turizmu, a Indikator.ba ga pod motom “Mjera uspjeha” realizuije u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, uz pomoć kompanije drogerie markt dm u BiH, medijsku podršku BH Radija 1 i uz savjete Ekonomskog fakulteta u Ljubljani.

Portal indikator.ba očekuje da će proglašenje dobitnika priznanja za najbolji potez u turizmu tokom minulog ljeta, svečanost u Kiseljaku i činjenica da se ovaj izbor u široj javnosti posebno među turističkim djelatnicima, hotelskim kućama, sektoru ugostiteljstva i rekreacije dovoljno afirmisao biti podsticajan za daljnju podršku razvoju projekta. 

Očekivani rezultat te afirmacije trebalo bi da bude da  u narednom periodu privučemo mnogo veći broj onih koji ga žele podržati ili doprinijeti njegovoj misiji. Moguće je da ćemo imena, odnosno nazive nekih od njih moći saopštiti i na svečanosti u Kiseljaku. 

Leave a comment