Skip to content Skip to footer

Hadžidedići iz Odžaka zapošljavaju 35 radnika

Porodica Hadžidedić odlučuje zarađeni novac van Bosne i Hercegovine investirati u svoje rodno mjesto Odžak u Posavini. Vraćaju se u svoje prijeratno mjesto boravka i osnivaju kompaniju za transport.

Preduzeće HA-TRANS je transportna kompanija u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Odžaku. Od svog osnivanja pa sve do danas kompanija je svoje poslovanje usmjerila na transport različitih vrsta tereta širom Evrope.

Ova uspješna firma iz povratničkog mjesta Odžak posjeduje 15 voznih jedinica koje prometuju u svim zemljama zapadne Evrope, a pored primarne djelatnosti transporta, HA-TRANS od 2012. godine otvara servis za popravku motornih vozila u povratničkom mjestu Modrički Lug, u općina Vukosavlje.

Kompanija se također bavi i prodajom odjeće u četiri maloprodajna objekta pod nazivom FASHION SHOP koji se nalaza u Odžaku, Orašju, Modriči i Gradačcu. HA-TRANS zapošljava 35 radnika, koji čine jedan vrijedan kolektiv spreman na sve zadatke koji se nađu pred njima.

-Zapošljavamo značajan broj povratnika, naših komšija. Proteklih nekoliko godina smo praćeni podrškom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta tokom pandemije COVID-19. Ta institucionalna podrška nam je itekako značila i nastavljaju ozbiljno pratiti naš rad, što nam daje dodatnu snagu i volju da radimo više i bolje. Nedavno smo imali posjetu ministra Edina Ramića. Naš cilj je proširivati kapacitete, zapošljavati mlade ljude i na taj način pomoći u zadržavanju mladih u odlasku – ističu iz kompanije HA-TRANS.