Skip to content Skip to footer

Godina noviteta Hyundai brenda

Hyundai je pokazao nešto čime se rijetko koji automobilski brend može pohvaliti, predstavljeno je sedam novih modela i to i10, i20, porodica i30, Kona, Elantra, Tucson i Santa Fe. Pored izložbenih modela i10, i30, i30 Fastback mild hybrid, Kona hybrid i Elantre, predstavnici medija mogli su i testirati Hyundai modele Santa Fe, dvije različite verzije agregata modela Tucson, i20 i Kona.

To nije sve, Hyundai ponuda SUV i crossover modela će biti bogatija za još jednog člana, pored modela Santa Fe, Tucsona i Kona na ljeto dolazi Hyundai Bayon.

Hyundai Bayon razvijen je posebno za evropsko tržište, a tehnološku osnovu dijeli s modelom i20. Jedna zanimljivost vezana za ovaj model jeste kako je prtljažni prostor Bayona od 411 litara je veći od onog u Koni koja ima zapreminu od 361 litra. Hyundai Bayon će definitivno poput Kone biti još jedan miljenik onih koji prate trendove.

Pored novih Hyundai automobila s konvencionalnim motorima Kona ima svoje dvije elektrificirane verzije hybrid i električno vozilo, dok Tucson i Santa Fe imaju hybrid i plug in hybrid. Za sada u Bosni i Hercegovini u ponudi su Konu hibrid, mild Hybrid, električna Kona i Tucsona hybrid.

Pored razvoja Hyundai brenda Hyundai je krenuo snažno u razvoj svog sportskog N brenda, pa tako imamo N verzije modela i20 N, i30 N (hatchback i fastback), Kona N, te Elantra N. Kupci u BiH  će moći uskoro naručiti ova vozila, kao i IONIQ 5 električno vozilo koje zvanično još nije predstavljeno u našem regionu.

-Hyundaiev tehnološki razvoj, slika mobilnosti u budućnosti je nešto što prevazilazi našu maštu i naša očekivanja, pa tako sa sigurnošću možemo reći da trenutna Hyundaieva ponuda novih modela će zadovoljiti potrebe i ukus najzahtjevnijih. Kada je zvanična prodaja u pitanju najviše očekujemo od  modela Hyundai Tucsona, koji je neprikosnoveni vladar SUV C segmenta u BiH već četiri godine u nizu, ali svakako ništa manje ne očekujemo ni od ostalih modela poput i20, i30, Kone i Elantre – rekli su u Hyundai Auto BH.