Skip to content Skip to footer

Festival bh. vina i hrane 5. i 6. oktobra u Tuzli

Ministar za turizam, trgovinu i saobraćaj Vlade Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić istakao je da je Treći festival bosanskohercegovačkih vina i hrane važan projekt za Bosni u Hercegovinu, Federaciju, Tuzlanski kanton i grad Tuzlu.

– Ne treba posebno pojašnjavati da kada kupujemo domaće da nam se šire firme a kada se šire firme, otvaraju se nova radna mjesta – kazao je Gluhić na pres-konferenciji u Tuzli, povodom održavanja Festivala 5. i 6. oktobra u Tuzli.

Pomoćnik gradonačelnika i Šef službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti grada Tuzle Vedran Lakić čestitao je organizatoru uime Gradske uprave Grada Tuzla te gradonačelnika Jasmina imamovića te dodao da Grad Tuzla vidi potencijal u tom projektu i da je upravo to što nedostaje tom gradu.

Partner projekta 3. bh. festivala vina i hrane je i ove, kao i prošle godine kompanija “Bingo”.

Rukovodioc marketing službe “Bingo” Tatjana Paunoski kazala je da se ta kompanija odazvala pozivu organizatora i pružila podršku tom, za domaću privredu, veoma značajnom projektu.

Organizator Festivala Aliefendić Adnan istakao je to jedini projekt u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, promovira isključivo bosanskohercegovačke proizvođače vina i delikatesa. Zbog te činjenice takav događaj ima veliki kako državni, tako kantonalni i lokalni značaj.

Značaj Festivala nesebično su prepoznale i kantonalne i gradske strukture, te je tako taj događaj pod pokroviteljstvom Vlade TK-a, Grada Tuzle i Turističke Zajednice TK-a.

Ovakav projekt je jedan od pozitivnih poduhvata u Bosni i Hercegovini, koji ima primarni cilj unapređenje domaće proizvodnje i prodaje, ističe se u saopćenju iz Udruženja BH festival.

Leave a comment

0/100