Skip to content Skip to footer

Fabrika Coffee otvorila treći objekat u Sarajevu

Fabrika Coffee Shop otvorila je vrata novog, trećeg po redu, objekta u Sarajevu. Nakon TO & GO Coffee Shop u srcu Baščaršije i Specialty Coffee Shopa u Dalmatinskoj ulici, danas je svečanost otvaranja Coffee Shopa upriličena na Grbavici, u ulici Derviša Numića 1A. 

Brojne zvanice i predstavnici medija imali su priliku uživati najsavremenije uređenom prostoru, ali i vrhunskim napitcima, odnosno različitim blendovima kafe.

Ričard Šehić, shop manager u Fabrika Coffee Sarajevo naglasio je raznovrsnost ponude.

-Baziramo se na kafi i imamo izuzetnu ponudu kafe za sve ljubitelje ovog napitka. U kratkom roku pripremili smo ovaj objekat i u ponudi imamo Singl origin kafe kao što su Jamajca, Kenya, Guatemala, Rwanda, Ethiophia… One su karakteristične po tome što su sve uzgajane na različitim plantažama, u drugačijim uvjetima pa samim tim imaju i sasvim drugačije okuse – istakao je Šehić.

Naglasio je i poseban asortiman hrane kao što su kroasani, New York Time bakery, veganski kolači i posebne torte, a pored toga u ponudi su i sve vrste filter kafa V60, CEMEX.

Prema njegovim riječima, tu su i različite vrste blendova kafe posebno Blend II i Blend IV od kojih se prave kafe kao što su Espresso, Machiatto, Flatwhite, Cortado, Ice Latte, Ice Americano…

Vildana Žuga, direktorica agencije WE, poručila je da Fabrika Coffee posluje u gotovo svim gradovima BiH i regije.

-Ovo je treći objekat u Sarajevu u posljednje dvije godine. Mi u Bosni i Hercegovini smo poznati po tome što volimo piti kafu, družiti se i razgovarati. Fabrika Coffee se zbog toga potrudila da upotpuni ovaj običaj i ponudi različite vrste kafe kako bi ljubiteljima kafe pružili vrhunski doživljaj – naglasila je.

Na pitanje kakvi su daljnji planovi Fabrike Coffee Sarajevo, Žuga je istakla nastavak otvaranja novih objekata.

-Plan je svake godine otvarati po jedan objekat. Pošto smo u 2023. malo zakasnili, za ovu godinu najavljujem otvaranje još jednog objekta u Sarajevu – kazala je Žuga.  

Leave a comment