Skip to content Skip to footer

Eko – Fis Vlašić: Doživite ljepote bosanske planine

Planina Vlašić jedan je od bisera bh. turističke ponude koju godišnje posjeti veliki broj turista. Dostupnost različitih sadržaja, svjež zrak i zdrava hrana samo su djelić ponude koja privlači posjetioce

Dio sveukupne ponude Vlašića upotpunjava i turističko naselje Eko – Fis Vlašić koje kao jedinstveni kompleks na ogromnoj površini privlači turiste i tokom zimskog i ljetnog perioda. Eko – Fis Vlašić je idealan za obiteljski odmor i zabavu, ali i za poslovne sastanke i team buildinge, a udaljen je jedan kilometar od Babanovca.

Voditelj ovog kompleksa Mario Marić ističe da se kompleks razvija posljednjih devet do deset godina. Projekat je krenuo kroz izgradnju kafića i picerija, a sada ponudu upotpunjava smještaj u apartmanima, eko kućama, sportski tereni, skijalište, adrenalinski park, paintball, spa centar, te niz drugih sadržaja.

Apartmani su opremljeni udobnim namještajem, kablovskom TV i besplatnim internetom, a s balkona i terasa se pruža prekrasan panoramski pogled. Za korisnike apartmana osigurana su parking mjesta u garažama.

– Napravili smo i tri jezera, 15 eko kuća, otvoren je i novi restoran, a šire se i smještajni kapaciteti. Naša skijaška staza povezana je s glavnom stazom Markovac – kazao je Marić.

Dolazi veliki broj turista, kako domaćih tako i stranih. U zimskom periodu dominiraju turisti iz Dalmacije i dijela Hercegovine, ali i iz raznih drugih dijelova BiH.

– Najbolji marketing je od usta do usta, odnosno zadovoljni gosti koji provedu ugodno vrijeme ovdje i preporuče nas svojim prijateljima. Imamo ponudu za čitavu godinu. Ljetna sezona je malo jača od zimske. Posjedujemo i šetališta u okviru kojih se može posjetiti i mini zoološki vrt. Ulaz u naš kompleks je besplatan i mi smo jedna zaokružena cjelina u kojoj možete provesti čitav dan – pojašnjava Marić.

Ova destinacija popularna je i za grupne posjete zaposlenika firmi i članova raznih udruženja. Mnoge firme su svoje radnike nagradile boravkom u naselju Eko – Fis Vlašić, a razna udruženja poput ŠGD Šume Središnje Bosne su organizirale druženja na ovoj planini što je uz odličnu organizaciju rezultiralo kvalitetnim odmorom i zabavom.

Ovo naselje nastavlja svoj razvoj i u planu je dalje širenje ponude koja će rezultirati da Eko – Fis Vlašić zadrži poziciju kao omiljenog odmarališta na planini Vlašić.

Leave a comment

0/100