Skip to content Skip to footer

Dvaput sedmično: Sarajevo i Atina povezani direktnim letom

Linija Sarajevo – Atina, s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13. 06. do 14. 09. 2019., omogućit će putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke, ali i mogućnost konekcija širom Grčke – od otoka do unutrašnjosti.

Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

Letovi na relaciji Sarajevo – Atina i obrnuto bit će organizirani četvrtkom i subotom.

Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com.

Karte se, također, mogu kupiti i putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma www.sia.ba.

Za letove će se koristiti avioni DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

Aegean Airlines, član Star Alliancea, najveća je grčka aviokompanija, koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 aviona.

Grupacija je u 2018. godini ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Leave a comment

0/100