Skip to content Skip to footer

Doček Nove godine na otvorenom i Zimski grad: Mostar će ponuditi zabavu za sve generacije

Grad na Neretvi ove zime ponudit će Mostarcima, ali i turistima koji odluče posjetiti ovaj grad mnogo zanimljivih sadržaja. Tako će biti organizovan Zimski grad koji će ponuditi od 2. decembra ove godine do 7. januara 2019. različite zanimljive sadržaje za Mostarce i goste. Oni koji se odluče dočekati Novu godinu u Mostaru na otvorenom, u najluđoj noći zabavljat će “Zabranjeno pušenje” i S.A.R.S.

Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona i Turističkom zajednicom HNK, organizira doček Nove godine na otvorenom i Zimski grad Mostar “Winterville”. Doček Nove godine i Zimski grad koštat će oko 200.000 KM.

Dobar program

-Imat ćemo ove godine šetalište u jednom novom, dosada neviđenom ruhu. Svaki dan trajanja Zimskog grada imat ćemo dječije programe i večernje programe s muzikom svih žanrova. Na dan otvaranja Zimskog grada dogovoren je koncert TBF-a, a zatvaranje je planirano koncertom benda Psihomodo pop. U međuvremenu će biti još koncerata – rekla je Sanela Ćorić Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti.

Okončan je javni poziv za zakup kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu, koje je ustupila udruga Advent. Za 20 kućica, koje se nude potpuno besplatno, mogli su konkurisati mostarski kreativci sa svojim proizvodima, ali i ugostitelji. Na konkursu su prošli oni koji su na najkreativniji način osmislili izgled svojih zimskih bašta. Dječji program će biti posebno zanimljiv. Animatori, mađioničari, predstave, radionice s djecom će biti sastavni dio programa.

U Zimskom gradu bit će organizovane i radionice za djecu predškolske dobi koje će održavati profesionalci. Dalibor Nikolić, autor vizuala za Novu godinu, istaknuo je kako mu je namjera bila stvorite “kontekst unutra čega nešto nastaje”.

-Tako da taj “Winterville”, u smislu svog fonta dotiče se jedne praznine koju ćemo kroz naše djelovanje, sinergiju građana, te šire društvene zajednice ispuniti raznim vrstama događanja – dodao je Nikolić.

O najluđoj noći govorio je Mili Tiro naglasivši da su samim ulaskom u pregovore oko dočeka i izbora izvođača ušli u pozitivnu utrku s drugim gradovima.

-Mislim da smo ove godine opet uspjeli napraviti dobar program. Grupe koje sviraju nisu prije svirale za Novu godinu u Mostaru, tako da mislim da ćemo ponovo napraviti dobru atmosferu koja će odjeknuti – poručio je Tiro.

Novogodišnji program

Tako će mostarski DJ Endi zagrijati Mostarce u najluđoj noći pred nastup grupe S.A.R.S.

-Mogu reći da smo sretni da smo ugrabili S.A.R.S., oni će sigurno rasplesati publiku. Nakon njih, “Zabranjeno pušenje” koji će pred Mostarcima predstaviti svoj novi album – otkriva Tiro.

Nakon ponoći, mostarska grupa Dobre vibracije će zasigurno održati dobri pozitivni ritam prethodnih grupa. Cijeli program bi trebao zadovoljiti ukuse brojnih generacija. Lokacija održavanja još nije konačna, ali najvjerovatnije to će biti prostor iza Stare gimnazije. Također će i najmlađi imati sjajan novogodišnji program na otvorenom, istina po danu, ali zasigurno radosti i zabave neće nedostajati.

Leave a comment

0/100