Skip to content Skip to footer

Bosnalijek nastavio akciju doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece s poteškoćama

Povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek nastavio je realizaciju akcije doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju širom Bosne i Hercegovine.

Nakon ustanova u Zenici, Tuzli i Mostaru, donacije su u proteklih desetak dana uručene Centru “Zaštiti me” iz Banja Luke, Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „MARIJA – NAŠA NADA” iz Širokog Brijega, JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha Banja Luka, JU Centar “Vladimir Nazor” Sarajevo, JU Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo te JU Zavod “Mjedenica” iz Sarajeva.

Kod korištenja dezinfekcionih sredstava, isto koliko je važna njihova djelotvornost, toliko je bitno i da dezinficijensi budu sigurni za korisnike. Dezinfekcijska sredstva koja proizvodi Bosnalijek su certificirana i registrirana kod nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini, što je garancija dokazane djelotvornosti, provjerenog kvaliteta i sigurnosti.

“Nastavljamo akciju doniranja naših dezinfekcionih proizvoda ustanovama za edukaciju i odgoj najugroženije djece širom Bosne i Hercegovine. Želimo, koliko je to u našoj moći, pomoći ovim ustanovama u vremenu pandemije COVID-19, kada je značaj ovih i sličnih organizacija još i veći. Također, želja nam je i da što više naših sugrađana, barem na ovaj simboličan način, bude dio obilježavanja 70 godina od početka rada Bosnalijeka jer je Bosnalijek uvijek imao snažnu vezu sa svim našim građanima čije povjerenje u nas i naše proizvode je omogućilo rast i razvoj kompanije u proteklih sedam decenija”, poručio je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Bosnalijek, od početka pandemije COVID-19, u kontinuitetu donira lijekove, dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine. U proteklih godinu i pol, brojne donacije dostavljene su u sve kliničke centre te bolnice i domove zdravlja širom Bosne i Hercegovine. Ovakve akcije će biti nastavljene i dalje.