Skip to content Skip to footer

Bosnalijek i ove godine osigurao poklone prvačićima, a roditeljima slobodan dan

Svjesna činjenice da je za svako dijete i njegove roditelje polazak u prvi razred osnovne škole jedan od najvažnijih događaja u životu, kompanija Bosnalijek je i ove godine uručila prigodne poklone svim prvačićima svojih uposlenika, dok je roditeljima osigurano plaćeno odsustvo sa posla.

Najveći domaći proizvođač lijekova na ovaj način nastavlja svoju, sada već višegodišnju praksu, kojom uposlenicima osigurava da se u potpunosti posvete značajnoj prekretnici za svaku porodicu.

-Želimo osigurati da naši uposlenici mogu biti u potpunosti posvećeni ovako važnim događajima i dragocjenim porodičnim trenucima. Vjerujemo da osiguravanje slobodnog dana podržava ravnotežu između posla i privatnog života naših uposlenih, a ujedno naglašava i opredjeljenje kompanije ka njegovanju poslovnog okruženja koje cijeni porodicu i njen zdrav razvoj. Svjedoci smo da su porodične vrijednosti itekako ugrožene i želja nam je da damo svoj doprinos održavanju zdravog i sretnog okruženja porodicama naših uposlenih pa time, koliko možemo, utičemo i na cjelokupno društvo. Nadamo se da će pokloni izmamiti osmijehe našim prvačićima i inspirisati ih da s entuzijazmom prigrle veliko putovanje koje započinju upisom u školu – poručili su iz Bosnalijeka.

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva uposlenicima čija djeca kreću u školu nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka, usmjerene ka promovisanju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo.

Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim uposlenicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje uposlenike, tako i širu društvenu zajednicu.

Leave a comment