Skip to content Skip to footer

Bosansko-britanska IT kompanija osvaja tržište SAD-a

Kompanija Green River Media, koja se bavi razvojem, izradom i unapređenjem rada web stranica, širi svoje poslovanje na SAD osnivanjem odjela u Majamiju. Osnivač i direktor ove kompanije je Nej Gakenyi a njeni uredi su u Velikoj Britaniji i BiH.

– Kao bosanskom patrioti, Neju je drago da je u mogućnosti da vrati nešto svojoj državi otvaranjem radnih mjesta i unapređenjem ekonomije – navodi se u biografiji Gakenyija na internet stranici firme Green River Media.

Kompanijom upravlja međunarodni tim stručnjaka u kojem je i nekoliko državljana BiH. Firma djeluje u više od 20 zemalja i ima urede u Londonu, Lidsu i Sarajevu. Sarađuju sa mnogim poznatim evropskim kompanijama, i izgradili su ugled kao jedna od najboljih firmi u ovoj oblasti u Evropi.

Njihova inovativna rješenja, koja su uvijek individualno prilagođena svakom korisniku, između ostalih koristi kompanija Eurotunnel koja upravlja vozovima koji povezuju Francusku i Veliku Britaniju.

Ovog mjeseca, firmi se pridružio Ruben Melendez na funkciji izvršnog direktora za tehnologije (CTO), a on će ujedno voditi posao kompanije u SAD. Melendez je jedan od vodećih stručnjaka u svojoj oblasti i radio je, između ostalog, za Walmart (najveći američki lanac tržnih centara i jedna od najvećih kompanija na svijetu).

Melendez je zadužen za vođenje odjela kompanije u SAD koji će biti smješten u Majamiju.

Ova kompanija se namjerava rapidno širiti u Sjedinjenim Američkim Državama, u čemu će sigurno imati puno uspjeha, ako se uzmu u obzir sjajni rezultati i reference koje su stekli u Evropi, piše BiznisInfo.

Leave a comment

0/100