Skip to content Skip to footer

BIMAL ponovo prvi u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL ponovo je na prvom mjestu rang liste za industrijsku granu proizvodnja prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Na svečanosti u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ kompaniji BIMAL je dodijeljena nagrada za „1. mjesto u djelatnosti proizvodnja prehrambenih proizvoda u 2017. godini“ čime je BIMAL treću godinu zaredom lider u ovoj kategoriji.

-Ulaganje u proizvodnju kompanije BIMAL zapravo je ulaganje u privredu Bosne i Hercegovine, a ponos koji osjećamo što smo već tri godine zaredom prvi po proizvodnji prehrambenih proizvoda na domaćem tržištu samo potvrđuje da je naša poslovna strategija uspostavila model uspješnog poslovanja – rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacije STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje i kompanija BIMAL.

Pucar je dodala i da danas možemo reći da su rezultati fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja je jedan od nosilaca razvoja prehrambene industrije naše zemlje, pokazatelji vrijednog i kontinuiranog rada koji stvara pozitivno radno okruženje, zbog čega su pored lidera u proizvodnji prehrambenih proizvoda, ove godine ponijeli i titulu Najpoželjnijeg poslodavca.

Zahvaljujući Poslovnim novinama i projektu „100 najvećih u BiH“ stvorena je tradicija predstavljanja pozitivnih poslovnih priča i mjesto jedinstvene baze podataka o bilansu uspjeha domaćih kompanija, što je dragocjenost za poslovni svijet i privlačenje novih investicija.

Leave a comment

0/100