Skip to content Skip to footer

BH Pošta obilježila Svjetski dan pošte

BH Pošta je danas obilježila Svjetski dan pošte, a u prizemlju Sarajevo City Centra održana je promocija usluga, te su podijeljeni pokloni i promotivni materijali svim zainteresiranim građanima.

-Svjetski dan pošte nam je izuzetno važan, jer tada slavimo našu profesiju i prezentiramo ono što mi već godinama radimo. Trudimo se naglasiti važnost poštanskog sistema u svakodnevnom životu ljudi, poslovanju i ostalim segmentima društva, ali i važnost u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz ove kompanije.

BH Pošta, kao članica Svjetskog poštanskog saveza, afirmiše povećanje svijesti o ulozi poštanskih operatera u društvu, te kontinuirano unaprijeđuje usluge koje pruža i modernizuje postojeće servise. Ono što posebno ističu iz ove kompanije je dugogodišnje uspješno poslovanje koje kao rezultat ima lidersku poziciju BH Pošte u pružanju poštanskih usluga.

-Izuzetno smo konkurentni na tržištu, posebno sa našom uslugom brze pošte BH PostExpress. Ova usluga bilježi konstantan rast i takav uspjeh rezultat je kvalitetne usluge, najšire infrastrukture za prenos pošiljaka u Bosni i Hercegovini, te profesionalnog odnosa naših zaposlenika. Kao rezultat tako uređenog sistema, svakodnevno bilježimo povećanje broja korisnika ove usluge, fizičkih i pravnih lica,  koji su prepoznali brzinu, sigurnost i jednostavnost naručivanja brze pošte – kažu u BH Pošti.

Iz ove kompanije naglašavaju i svoj odnos prema penzionerima. Trude se da svakog mjeseca u najkraćim mogućim rokovima isplate penzije na kućne adrese i u tome uspijevaju prvenstveno zahvaljujući vrijednim poštonošama na terenu.

-Kontinuirano radimo na povećanju kapaciteta poštanske mreže i u tom smislu obnovili smo i povećali vozni park dostavnih vozila koji je primarno uslovljen povećanjem pošiljaka brze pošte BH PostExpress – naglašavaju u BH Pošti.

Društveno odgovorno korporativno ponašanje, po kojem je BH Pošta prepoznatljiva, ni ove godine nije zanemareno, posebno u značajnim projektima u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i humanitarnim aktivnostima.

-Na osnovu ostvarene dobiti u 2022. godini,  ove godine smo donirali 600.000 KM za sportska, kulturna i humanitarna udruženja, te udruženja koja se bave socijalnom pomoći drugim licima iz cijele Bosne i Hercegovine, nastojeći podržati projekte koji će naše društvo učiniti još boljim – poručili su iz BH Pošte.

BH Pošta je povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte, u Sarajevo City Centru priredila niz zanimljivih aktivnosti za posjetioce, te je kroz druženje sa korisnicima usluga i građanima  uručila prigodne poklone.

Također, u narednim danima realizirat će i tradicionalnu manifestaciju “Dani otvorenih vrata” kojom će ugostiti učenike osnovnih i srednjih škola i upoznati ih sa tehnološkim procesom i značajem poštanskog sistema.

Povodom 9. oktobra, iz ove kompanije svim kolegicama i kolegama upućuju iskrene čestitke za Svjetski dan pošte.

Leave a comment