Skip to content Skip to footer

Bh. jahta predstavljena na sajmu u Njemačkoj

Prva potpuno u Bosni i Hercegovini proizvedena jahta dužine 12 metara, firme Derubis Yachts, predstavljena je prošle sedmice na Međunarodnom sajmu nautike koji je održan u njemačkom gradu Hamburgu.

Bh. luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri smještajna kapaciteta. Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja, četiri kupatila i najprostraniji je brod u toj klasi trenutno u svijetu.

Direktor firme i vođa tog projekta u BiH Denis Kraljević kazao je Feni da je sam odlazak na “Hamburg ancora Yachtfestival” bio zamišljen kao teren za ispitivanje mogućnosti i potreba tržišta.

– Ovo putovanje nije bilo uzaludno, već iznad očekivanog uspješno. Postigli smo upravo ono što smo i željeli, da se predstavimo svijetu nautičkog turizma kao ozbiljna firma koja ima kvalitetan proizvod i bez kompleksa male države može stati uz bok velikanima u toj industriji – istaknuo je Kraljević.

Napominje da je svima iz Bosne i Hercegovine potrebna samo jedna šansa da se dokažu, jer bh. građani posjeduju dovoljno znanja, hrabrosti i prkosa da tu šansu iskoriste.

– Neka ovo bude primjer svim ostalim firmama iz BiH da se okrenu tržištu i izađu iz okvira koja su nam nametnuli oni koji od okvira žive. Ovo je mali korak u zaustavljanju iseljavanja mladih i sposobnih ljudi iz BiH, a ukoliko i ostale firme u BiH pokažu šta znaju, na nama privrednicima bit će da spasimo BiH od nestajanja – podvukao je.

– Katamaran je kompleksna stvar koja će definitivno povezati mnoge firme na tom projektu – kazao je Kraljević, naročito sada kada su dobili i iskoristili ovakvu šansu.

Leave a comment

0/100