Skip to content Skip to footer

Banovići: Turistički vozić panoramskog izgleda

Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Banovići, kako bi proširila turističku ponudu općine Banovići, te stvorila uvjete za njeno bolje i kvalitetnije predstavljanje, ali i prateći trendove drugih općina u okolini i regiji, je 2019. godine nabavila turistički vozić panoramskog izgleda.

Turistički vozić panoramskog izgleda sastoji se od vučnog vozila i dva panoramska vagona kapaciteta 36 sjedišta koji je pogodan za vožnju u sva četiri godišnja doba. Vozić je atraktivnog izgleda u bojama zelene i crne koje simbolički predstavljaju ovaj rudarski grad.

Osim ljeti, kada je otvorenog tipa, vozić saobraća i zimi jer je opremljen želatin zavjesama koje sprječavaju prodor vjetra, kiše i snijega unutar samih vagona. Maksimalna brzina kojom se kreće turistički vozić panoramskog izgleda iznosi 25 km/h.

U ljetnoj sezoni saobraća u gradskom jezgru općine Banovići, a vikendom saobraća na relaciji Banovići – Zlača gdje putnici imaju priliku da se provozaju kroz zaštićeni pejzaž Konjuh i uživaju u čarima prekrasne prirode.

Postoji, također, mogućnost iznajmljivanja vozića za privatne zabave, rođendane, svadbe i slično. Otvoreni su za svaku vrstu saradnje, pa i reklamno propagandnu jer je on idealno sredstvo za promociju vašeg biznisa, ideje, firme…