Skip to content Skip to footer

Ammara Mistrić: Pozitivnu energiju crpim iz prirodnih ljepota BiH

Mlada pop-rock pjevačica Ammara Mistrić i ovog ljeta vrijedno radi, priprema nove pjesme, snima spotove i organizira nastupe sa svojim bendom. I pored brojnih obaveza u muzičkoj karijeri, Ammara se posvetila i obrazovanju, te s mnogo uspjeha savladava fakultetske obaveze.

Lijepa Sarajka studira Komunikologiju i ispite polaže bez ikakovih problema, a na pitanje kako uspijeva sve posložiti, Ammara u šali kaže da se i ona ponekada isto pita.

– Muzika je moja ljubav i to je nešto bez čega ne mogu živjeti. Također, obrazovanje mi je veoma važno, željela bih u budućnosti imati neku svoju emisiju koju bih uređivala i vodila. To je ono što mi daju snagu da se svakodnevno borim za svoje ciljeve – kaže ona.

Trenutno radi na realizaciji spota za novu pjesmu za koju potpisuje stihove i muziku. Pjesma se zove “Ja te puštam”.

– Napisala sam je pored vode uz gitaru. Čeka me vrlo brzo realizacija spota za himnu koju sam napisala za djecu oboljelu od raka i ‘Roditeljsku kuću’ – kaže Ammara.

Zbog brojnih obaveza često joj je potreban odmor, a to vrijeme ponajviše provodi u predivnim predjelima BiH iz kojih, kako kaže, crpi pozitivnu energiju.

– Sigurna sam da još nismo svjesni prirodnih ljepota koje posjedujemo. Voljela bih pisati pjesme, dijeliti ih s ljudima, pjevati ih i boraviti u prirodi do kraja svog života. Tu sam nekako najproduktivnija. San mi je da imam kućicu pored potočića, a kako su snovi ostvarivi nadam se da će se to dogoditi. Naše je samo da budemo sanjari – kaže ona.

Leave a comment

0/100