Skip to content Skip to footer

55 zlatnih godina najboljih sorti

Crnogorska vinarija „13. Jul Plantaže“ ove godine obilježava 55. jubilej postojanja i pravljenja nekih od najpoznatijih vina u regiji i šire. Vinarija je ovu godišnjiicu u svečanoj atmosferi proslavila i u Sarajevu predstavljajući vina premium kvalitete: bijelo, lagano vino Malvazija i Epohu, crveno vino nastalo miješanjem dvije čuvene francuske sorte – Cabernet Sauvignon i Merlot.

Kompanija „13. Jul Plantaže“ prenosi tradiciju crnogorskog vinogradarstva i vinarstva, praveći međurodno priznata vina koja nastaju od grožđa iz jednog od najvećih vinograda u Evropi, Ćemovskog polja. Tokom svog postojanja, Plantaže su osvojile brojna priznanja na međunarodnim vinskim manifestacijama, a samo u 2017. godini su osvojile njih 30, među kojima se ističu: Decanter World Wine Awards, Asia Wine Awards, Mundus Vini, AWC Vienna i BIWC Sofia. U ovoj godini, vinarija je također nagrađena sa više od 40 medalja, što ujedno predstavlja i najveći uspjeh u istoriji kompanije.

Tokom večeri, vinarija je podsjetila i na dvije etikete iz novije generacije, crveno vino Vladika i bijelo vino, Pro Anima Pinot Blanc.

Veselin Đurišić, direktor prodaje i marketinga, je sa zadovoljstvom istaknuo: „Sa nama je bio veliki broj prijatelja s kojima smo proslavili ovaj značajni jubilej Plantaža. Okupili smo naše partnere i saradnike iz BiH i Sarajeva s kojima smo od srca željeli da podijelimo sretne trenutke. Iskreno se nadamo da će oni sa nama biti još dugi niz godina i da će nas sviju i dalje pratiti sreća, uspjeh i dobro zdravlje.“

Mnogobrojni gosti su uz kapljicu odličnih vina i priređeni muzički program uživali u domaćinskoj večeri koju su za njih u Sarajevu pripremile „13. Jul Plantaže“.

Leave a comment