Skip to content Skip to footer

Lejla Krasnić na prestižnom festivalu kafe u Londonu

Lejla Krasnić prva je i jedina kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine koja će se takmičiti na jednom od najvećih svjetskih festivala kafe, London Coffee Festival. Bosna i Hercegovina će tako imati predstavnika u TOP 10 zemalja svijeta na ovom prestižnom takmičenju koje će biti održano od 11. do 14. aprila ove godine.

Lejla će na ovom festivalu predstavljati BiH, svoj rad, ali i titulu koju nosi unutar Fabrika Coffee Sarajevo – Head of Barista. Ona se i ovog puta pokazala neprikosnovena u svom poslu, te pokazala da slijedi svoju misiju i planove za posao koji radi.

-Želim postati najveći stručnjak u svijetu kafe jer kafa je sve ono što sami ne možemo zamisliti! Svaka šoljica kafe može vas odvesti na mjesto na kojem do sada niste bili – navode iz Fabrika Coffee Sarajevo.

Ovo je još jedan u nizu Lejlinih uspjeha. Na 7. NLB Latte Art Challenge 2022 – Coffee Fest Sarajevo zauzela je 1. mjesto, dok je u Splitu, na Međunarodnom takmičenju konobara, barista, barmena i restorana Grand Gourmet 2023, osvojila tri 2. mjesta u kategorijama „Espresso i cappuccino“, „Latte art“ i „Signature drink“.

Londonski festival kafe je jedan od najvećih svjetskih događaja kafe i ugostiteljstva, koji obuhvata užurbanu londonsku scenu kafe i njene kreativne subkulture. S više od 23.500 posjetilaca u 2023. godini, događaj prikazuje pionirsku specijalnu kulturu kafe u Londonu i prvoklasnu ugostiteljsku industriju, te potvrđuje mesto prijestolnice kao jednog od najnaprednijih gradova kafe na svijetu.

Na događaju učestvuje više od 250 brendova kafe i gurmanske hrane, demonstracija barista svjetske klase. Više informacija pogledajte na: https://www.londoncoffeefestival.com/

Leave a comment