Skip to content Skip to footer

Zimski grad Lukavac od 23. decembra do 9. januara

U okviru manifestacije “Zima u Lukavcu”, “Zimski grad Lukavac” će u velikom stilu otvoriti svoja vrata posjetiocima koncertom grupe Helem Nejse u petak 23. decembra 2022. Godine na lokaciji platoa ispred Centra za kulturu Lukavac.

Nakon ukrašavanja grada sa starim i novim dekorativnim elementima, Lukavac je i ove godine jedan od najukrašenijih gradova BiH te ujedno spreman i za manifestaciju “Zimski grad Lukavac 2022”.

Održavanje Zimskog grada Lukavca obilježit će novogodišnje praznike a manifestacija će se održati na otvorenom uz mnoštvo kulturno – zabavnih događaja. Osim bogatog gastronomskog sadržaja očekuju nas promocije, svirke koncerti i animacije za djecu.

Ispred platoa Centra za kulturu i sport Lukavac će u prazničnom raspoloženju nastupiti nekoliko muzičkih zvijezda a pored njih goste će zabavljati i lokalni bendovi.

Specijalno iznenađenje čeka mališane koji će imati priliku uživati u osavremenjenoj, šaljivoj bajci Narodnog pozorišta Tuzla „Kao mačak u čizmama“ a nakon toga u višestruko nagrađivanoj predstavi „Ljubičasto“ Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Program je dodatno obogaćen izložbama, promocijama knjiga, programom polaznika Centra za zdravo i kreativno odrastanje kao i mnogim drugim sadržajima koji će Centar za kulturu Lukavac u ovim prazničnim danima učiniti jednim od najposjećenijih mjesta na području Tuzlanskog kantona.

Sve najave možete pratiti na FB stranici: https://www.facebook.com/zimskigradlukavac

Zimski grad se realizuje u organizaciji Centra za kulturu i sport Lukavac, uz podršku Grada Lukavac i Turističke zajednice Grada Lukavac.