Skip to content Skip to footer

Zdravko Čolić sprema spektakl za „najluđu noć“: Velika mi je čast sa Sarajlijama dočekati Novu godinu

Trodnevni muzički program tokom novogodišnjih praznika uveličat će i upotpuniti doček Nove godine u glavnom gradu BiH. Nakon prošlogodišnje fantastične proslave uz Dinu Merlina, gradski zvaničnici potrudili su se da i ove godine Sarajlije i turisti, koji će ovim povodom stići iz svih dijelova zemlje, regiona i svijeta, najluđu noć provedu u odličnoj atmosferi uz bezvremenske hitove naše velike muzičke zvijezde Zdravka Čolića.

Centralni gradski doček svi s nestrpljenjem očekuju, a s obzirom na to da organizatori najavljuju da će Sarajevo u novogodišnjoj noći biti centar regiona, smještajni kapaciteti se brzo popunjavaju. Sigurno je da će koncert Zdravka Čolića privući brojne turiste iz susjednih zemalja, ali i dijaspore, te upotpuniti prazničnu turističku ponudu glavnog grada.

Turistički centar

Pripreme za novogodišnji muzički spektakl su počele, a o dočeku, programu, Sarajevu tokom zime, olimpijskim ljepoticama za naš magazin govori glavna zvijezda Zdravko Čolić.

– Ekipa s kojom radim je uhodana. Napravit ćemo nekoliko proba za specifičan program koji će biti raspoloženiji, veseliji, kako to i dolikuje nastupima za Novu godinu. Sve ide po planu. Vidim da su organizatori, a i sam grad, zdušno stali iza ovog dočeka. Meni je drago što se grad, poslije prošlogodišnjeg dočeka Nove godine na kome je nastupao Dino Merlin, zauzeo da i dalje svake godine pravi jako pompezan doček. Čast mi je što sam odabran, što je grad insistirao da moj nastup bude ove godine, tako da će i s naše strane sve biti maksimalno urađeno – kaže Čolić.

Ističe da 31. decembra svi koji se odluče doći ispred Vječne vatre mogu očekivati puno dobre muzike, radosti i veselja.

– Samo da nas još vrijeme dobro posluži, da ovaj doček bude zapamćen po lijepoj atmosferi – priželjkuje popularni Čola.

Zdravko Čolić FOTO: VELIJA HASANBEGOVIĆ

Osvrnuo se i na turistički potencijal Sarajeva i Bosne i Hercegovine uopće.

– Nažalost, gledajući događaje koji su bili za nama, od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine pa u ovom nekom periodu, mislim da potencijali Sarajeva i okolnih planina nisu maksimalno iskorišteni. Zato je lijepo da bilo kakva inicijativa i bilo kakva turistička akcija u vezi s Bosnom i Sarajevom uspije i da se stvari pomiču naprijed. Nadam se da će biti sve bolje i bolje, to je moje mišljenje, a čemu, naravno, doprinose i poznati Sarajevo Film Festival, pa evo, recimo, i ovakve prilike, gdje se organizuju neki veliki događaji. Dočeci Nove godine, veliki sportski spektakli, pa, nadamo se ponovo jednog dana i Olimpijada, nešto je što je u vezi i s turizmom, a i sam grad je dovoljno atraktivan da brojni turisti, pogotovo sa Bliskog Istoka i iz Evrope dolaze i vole da posjete Sarajevo. To pokazuju i podaci posljednjih godina – da je Sarajevo jedan od najposjećenijih turističkih gradova u regiji. Ja se nadam da će biti još više – optimistična je naša muzička zvijezda.

Novi album

Čolić je drag i rado viđen gost naših olimpijskih ljepotica, na kojima često voli boraviti i odmarati. No, kako kaže, ne skija.

– Na skijama se nikako ne snalazim. Volim lauf trčanje na skijama, ali nikada nisam bio skijaš. Na Igmanu su bile tri odlične staze za lauf, i to sam godinama koristio. Danas, gdje god da to imam, ja stajem na te male skije i upražnjavam trčanje na skijama. Kada je velika nizbrdica, skinem skije pa idem pješice dok ne dođe ravan teren. Naravno da ću posjetiti planine, uvijek volim otići na neku od planina u okolici Sarajeva… Svakodnevno trčanje na  Trebeviću, na Jahorini, Igmanu, to je nekad bilo moje svakodnevno druženje s planinama – nastavlja Čolić.

Za kraj, dotakli smo se i muzike i novog CD-a, koji publika s nestrpljenjem očekuje. Prema najavama, on bi trebao biti objavljen sredinom decembra. Zanimalo nas je hoće li premijera novih pjesama biti u Sarajevu.

– U ovom periodu je priprema kampanje za novi album u cijeloj regiji. Pratit će ga premijere i predpremijere, ali da ne otkrivamo sve detalje. Neka ostane i malo iznenađenje za publiku – zagonetno govori Čola.

Leave a comment