Skip to content Skip to footer

Završen  4. Ljubuški Outdoor Festival, najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u nedjelju, 26.05., a trajao je od četvrtka, 23.05. i okupio je na jednom mjestu brojne natjecatelje, profesionalne sportaše i rekreativce svih generacija. Rekordna posjećenost festivala ove se godina odnosila i na natjecatelje i na posjetitelje koji su pratili sportske izazove. A natjecatelji koji su ove godine stigli iz čak 13 država natjecali su se u trkačkim disciplinama, biciklizmu, kajakarenju, paraglidingu i po prvi puta u streetball košarci.

Jedinstvenost ovog outdoor festivala koji od ove godine stvarno ima međunarodni karakter, leži u činjenici da sve natjecateljske rute povezuju razasutu kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine.

Paragliding natjecanja, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival je inovativna i jedinstvena sportska manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini koja je postala prepoznatljiv brend ljubuškog kraja.

Sjajna atmosfera vladala je tijekom sva četiri dana koliko je festival trajao, a  organizatori su definitivno uspjeli u naumu da promoviraju sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju i ponude dinamičan i raznolik program koji privlači sve uzraste natjecatelja.

Vrhunac zabavnog dijela festivala bili su odlično posjećeni koncerti Opće Opasnosti i Crvene Jabuke u kojima su uživali Ljubušaci i njihovi brojni gosti, a publici su se koncertom predstavili i mladi talenti Glazbene škole Ljubuški.

Ovogodišnji Ljubuški Outdoor Festival zajednički su organizirali JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala bio Džajić Commerce Ljubuški.

Leave a comment