Skip to content Skip to footer

Uz šoljicu kafe održano druženje novinara u Otvorenom kutku Grand kafe na SFF-u

Brojni predstavnici medija okupili su se danas u Otvorenom kutku Grand kafe na Festivalskom trgu, gdje su imali priliku razgovarati sa Jasnom Čizmić, brand managerom Grand kafe za BiH, o svim aktivnostima i zanimljivim dešavanjima koje je Grand kafa organizovala u sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

-Budući da je Grand kafa ove godine, prvi put ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala, nastojali smo da za sve posjetioce pripremimo brojna dešavanja i iznenađenja. Najviše definitvno uživaju oni pravi ljubitelji dobre kafe, jer smo im na nekoliko lokacija u gradu, omogućili da odmore i opuste se uz šoljicu kafe. To je upravo naš Otvoreni kutak u kojem svakodnevno sjedimo i družimo se uz mnoge igrice i poklone. A osim toga, tu su i kino Metalac, Open air kino Safet Zajko, kao i kino Meeting point. Brojna dešavanja su iza nas, u subotu nas je ispred BBI Centra posjetio Grand kafa komšijski karavan, igrali smo se i i u nedjelju, na projekciji filma u Open air kinu Metalac. A ono što je još izuzetno zanimljivo je naša emisija „Na Grand kafi sa Naidom Kundurović“ koju su svi mogli pratiti uživo na našoj Facebook stranici, a u kojoj smo ugostili slavne osobe iz svijeta filmske industrije, kao što su: Srđan Vuletić, Moamer Kasumović, Arnej Misirlić i autorka pobjedničkog filma u takmičenju ‘Jedna kafa, jedan film’, Katarina Krstić – izjavila je Jasna Čizmić, brand manager Grand kafe za BiH.

Predstavnici medija, ali i svi oni koji su posjetili Grand kafa Otvoreni kutak, mogli su pogledati sve filmove koji su se prijavili na ovo takmičenje, a pobjednički film „Krugovi“, mlade autorke iz Beograda, zvanično je prikazan u subotu ispred BBI Centra u sklopu online platforme „Svi smo mi iz istog filma“, te dan kasnije u House of shorts, odnoso Art kinu Kriterion.

U opuštenoj atmosferi i uz šoljicu kafe, brojni novinari imali su priliku upoznati se o porijeklu Grand kafe, odnosno da je to domaći proizvod koji se prži, melje i pakuje u proizvodnom pogonu u Glavičicama kod Bijeljine.

-Ukoliko niste u prilici biti na licu mjesta, sva najzanimljivija dešavanja sa SFF-a možete svakodnevno uživo pratiti na Facebook stranici, ali i na Instragram profilu Grand kafe gdje se svako veče sa crvenog tepiha javlja naša Naida Kundurović – napomenila je Čizmić.

Jer sve nas spaja. I miris i ukus i uživanje u dobrom filmu.

Leave a comment

0/100