Skip to content Skip to footer

UNESCO nastavlja podržavati BiH u očuvanju kulturne baštine

Na sastanku u Veneciji, na kojem je razgovarano o suradnji Bosne i Hercegovine i UNESCO-a, sudionici su se usuglasili da je ta suradnja od velike važnosti za očuvanje kulturne baštine i promicanje kulturne raznolikosti, saopćilo je Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nominacije Vjetrenice za UNESCO-ovu Listu svjetske baštine i sevdalinke za UNESCO-ovu Listu svjetske nematerijalne baštine, izdvojene su kao prioriteti imajući u vidu značaj koji ta dva dobra imaju.

Izražena je opredijeljenost za nastavak aktivnosti na promicanju i očuvanju kulturnog nasljeđa zemlje, u čemu važnu ulogu ima ured UNESCO-a u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić te regionalna ravnateljica UNESCO-a za Evropu Magdalena Landry i voditelj ureda UNESCO-a u Sarajevu Siniša Šešum.

Razgovarano je o radu Regionalnog ureda UNESCO-a, dosadašnjoj suradnji Bosne i Hercegovine i UNESCO-a, kao i planiranim zajedničkim projektima i budućim aktivnostima.

Leave a comment