Skip to content Skip to footer

U nedjelju prvi Bike Fest u sarajevskom parku Jezero

Općina Centar Sarajevo prvi put organizira Bike Fest u parku Jezero, u nedjelju 15. oktobra 2017. godine sa početkom u 13 sati. Bike Fest će, prema najavama, biti ispunjen sadržajima za sve one kojima je biciklizam u srcu.

Ciljevi projekta koji realizuje Centar za sport i rekreaciju uz podršku Udruženja Giro di Sarajevo su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Za djecu koja nemaju svoj bicikl bit će obezbijeđeni dvotočkaši koje će moći koristiti tokom Bike Festa, a za sve prisutne će biti obezbijeđeni sokovi, poslastice i sendviči. U 13 sati počinju radionice i škola za djecu i odrasle na parkingu ispred stadiona Koševo, a u 14 sati i 30 minuta zakazan je start time trial koji će se održati u gradskom parku Jezero.

Vožnja na hronometar ili protiv sata je jedno od najjednostavnijih biciklističkih takmičenja, ali i jedno od najnapornijih. Prvih dvadeset takmičara koji se prijave na licu mjesta prije trke imaju pravo učešća, a vozit će pojedinačno po krug čija je dužina nešto više od jednog kilometra. Nakon što zadnji takmičar prođe kroz cilj, pristupit će se svečanom proglašenju pobjednika. Najbrža tri takmičara dobit će vrijedne nagrade i medalje.

Pozivaju se svi zainteresirani da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji i druženju.

Leave a comment

0/100