Skip to content Skip to footer

U Bužimu održan najveći airsoft susret

Članovi airsoft kluba “Otpisani” bili su organizatori najmasovnijeg airsoft susreta Green Forest 3 u Bosni i Hercegovini, koji je upriličen u Bužimu 3. i 4. juna, a prisustvovalo mu je više od 30 klubova, uz učešće 170 igrača.

Airsoft je simulacija vojnih operacija, gdje igrači koriste repliku pravog naoružanje koje umjesto metaka ispucavaju plastične kuglice, a pogodak prijavljuju igrači koji učestvuju u igri, tako da je za ovu igru prijeko potreban fair play i poštenje igrača. Ekipe se podijele na dvije strane te vode taktička, strateška i druga nadmudrivanja da bi ostvarili pobjedu.

– Bužim se nalazi u blizini granice a mi kao klub pokušavamo da budemo veza između klubova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, i za sada u tome uspijevamo. Svake godine nam se klubovi vraćaju tako da vjerujemo da radimo dobar posao. Drago nam je da promovišemo naše prirodne ljepote i našu općinu Bužim i airsoft kao odličan vid adrenalinske zabave- istakli su organizatori.

Nakon što je prošle godine strana RF-a bila uspješnija ovogodišnji susret su dobili igrači WAF strane iako je do samoga kraja bilo veoma neizvjesno. Kako su kazali komandiri strana Muhamed i Vijeko još jednom je pobijedio airsoft, sklopljena su nova prijateljstva ostvarene neraskidive veze kako između igrača tako i između klubova.

Leave a comment

0/100