Skip to content Skip to footer

Svečani prijem gostiju Sarajevo Destination Festivala u Zemaljskom muzeju BiH

Sinoć je u Zemaljskom muzeju BiH održan svečani prijem gostiju “Sarajevo Destination Festivala” a zvanice je pozdravnim govorom dočekao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

 Domaćin svečanosti kojoj su prisustvovali učesnici festivala turizma iz 15 zemalja svijeta bio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS. Svečanosti je prisustvovala Lidija Bradara – predsjednica Federacije BiH, te brojni predstavnici iz politickog, ekonomskog, privrednog i turističkog sektora, te naši partneri i prijatelji.

Ovom prilikom zvanično je najavljen program prestižnog turističkog festivala koji će sutra u 11 sati u Centru Skenderija otvoriti Zlatko Mijatović, ministar privrede KS. Otvaranju festivala će prethoditi okupljanje visokih zvanica u Domu mladih Skenderija u 10 sati, kojima će se između ostalih obratiti Nermin Nikšić, premijer Vlade FBiH, Benjamina Karić, gradonacelnica Sarajeva, te predstavnici delegacije EU u Bosni i Hercegovini, UN Tourism-a i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Atmosferu večerašnje svečanosti iz Zemaljskog muzeja BiH prenosimo kroz galeriju fotografija.

Leave a comment