Skip to content Skip to footer

Sportska rehabilitacija boračke populacije, ratnih vojnih invalida i članova Udruženja logoraša

Direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“, Avdija Hasanović i pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, Tajib Delalić potpisali su prošle sedmice Sporazum o sportskoj rehabilitaciji pripadnika boračke populacije, ratnih vojnih invalida i članova Udruženja logoraša sa područja Općine Novi Grad, vrijedan 30.000 KM.

JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. već petu godinu realizira ovaj Projekat u saradnji sa Općinom Novi Grad, a besplatnu rehabilitaciju moći će koristiti 300 pripadnika boračke populacije sa područja novogradske općine.

Delalić je istaknuo zadovoljstvo realizacijom ovoga Projekta, te naveo da se njegova realizacija planira i u narednoj godini, dok je direktor Hasanović izjavio da se radi o društveno korisnom projektu koji ima pozitivne učinke na zdravlje bivših boraca: „Ovo je peta godina kako potpisujemo Sporazum i mislim da iz godine u godinu ovaj Projekat postaje sve ozbiljniji.

-Od prošle godine Projektu su se priključili i Ministarstvo za boračka pitanja KS, Grad Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Projekat predviđa mogućnost rehabilitacije za 300 korisnika iz Novog Grada koji u toku cijele godine mogu koristiti usluge Olimpijskog bazena Otoka. Benefiti ovog projekta su kako zdravstveni, tako i socijalni – rekao je Hasanović.

Program rehabilitacije i rekreacije boračke populacije obuhvata individualnu rehabilitaciju u vodi, rekreativno plivanje i upotrebu saune (radno vrijeme saune je 12:00 – 21:00) pet puta sedmično. Pripadnici boračke populacije koji će biti obuhvaćeni ovim Projektom koristit će rekreativni prostor unutar plivališta, u periodu 09:00 – 23:00 časa (s tim što je posljednji ulazak na plivalište do 21:30).

Spiskove korisnika koji se prijave po Projektu, sačinit će Koordinacioni odbor boračkih udruženja sa područja Općine Novi Grad, Udruženje logoraša i Služba za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, dok ujedno ova općinska Služba vrši koordinaciju i nadzor nad realizacijom projektnih aktivnosti.

Prilikom dolaska na JP „Olimpijski bazen Otoka“, bit će dovoljno da se korisnici jave sa identifikacionim dokumentom na tzv. sportskoj recepciji. Projekat bi trebao biti realiziran do kraja tekuće godine.

Leave a comment