Skip to content Skip to footer

Robert Dacešin osvojio novu nagradu za najbolji promo video o BiH

Robert Dacešin, najpoznatiji bh. travel bloger, osvojio je novu nagradu za najbolji promo video svoje domovine Bosne i Hercegovine. 

– Nakon više od desetak nagrada i priznanja koja je video na temu “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu” osvojio, novi video koji smo radili pod nazivom “Bosnia and Herzegovina – The country of but(t)s” osvojio je novu nagradu u Portugalu, i to prvo mjesto na još jednom Međunarodnom festivalu imena @art.e.tur u konkurenciji više od 1.000 filmova, za najbolji video o jednoj zemlji – napisao je Dacešin na svom Facebook profilu.

Podsjeća da mu je ideja za ovaj video došla kada se vozio vozom iz Valensije ka Sevilji, i u tih par sati “skuckao je prvu verziju scenarija”.

– Htio sam da kreiramo video koji će na šaljiv način prikazati ono meni najbolje što postoji kod nas, a to je da u BiH gotovo ništa nije petica, nemamo Mišelin restorane i hotele sa infiniti bazenima, ali imamo dosta mjesta gdje za malo novca dobiješ dobar 4+. Kad sam se vratio kući, zajedno sa Milanom Banjcem smo sjeli i lagano to sve posložili. Neko vrijeme sam tražio i glumicu koja bi bila nekako vrckava i šašava da odglumi u ovom tipu videa i Olga Skerletović je odradila više nego sjajan posao i hvala joj na tome. Hvala i Milanu Bajiću koji je ranije snimio dobar dio kadrova i Lejli Piljević koja je pristala da krajem decembra na minus temperaturi na Trebeviću odsvira u majici bez rukava svoj dio na električnoj violini koji se savršeno uklopio u video. Jeste da smo se svi smrzli i da nam se akumulator ispraznio, jer nam je prethodno pregorila rasvjeta, pa smo farove od auta koristili za to, ali vrijedilo je – podsjetio se Dacešin.

Leave a comment