Skip to content Skip to footer

Privredna komora FBiH učestvovala na Američkom biznis forumu

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine učestvovala je u Banjoj Luci na Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje, koji su organizirale Američka ambasade u BiH i Američka privredna komora AmCham BiH, saopćeno je iz te privredne komore.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak ukazala je na početku foruma na značaj američkih investicija u BiH i dodala da se stalno vode aktivnosti na privlačenju novih investitora. Ukazala je na mnoge prepreke koje otežavaju realizaciju investicija u BiH i neophodnost poboljšanja uslova za poslovanje.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, naglašavajući da je Banja Luka grad otvoren za investitore i da su događaji, kao što je konferencija, prilika za daljnje privlačenje investicija i ekonomski rast.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić je u okviru panela Streteške perspektive i prioriteti bh. privrednih komora govorio o suportu koji investitorima nudi Privredna komora FBiH te naglasio da komorski sistem u BiH ima potrebni kapacitet da prati potrebe investitora.

Složenost uređenja BiH nije razlog da i procedure budu komplicirane i dugotrajne. Pozvao je investitore da koriste pogodnosti koje se pružaju investitorima u BiH i da koriste komorski sistem kako bi došli do neophodnih informacija.

Na forumu je u nekoliko panel diskusija ukazano na prednosti i mogućnosti investiranja u BiH, ali i na probleme i barijere koje otežavaju poslovanje.

Leave a comment

0/100