Skip to content Skip to footer

Park Residence Sarajevo ispunjava obećano: Potpisani eksluzivni ugovori s dobavljačima Daikin i Schuco

Potpisani eksluzivni ugovori s dobavljačima Daikin i Schuco

Park Residence Sarajevo, obećanje pretvara u stvarnost kroz implementaciju najnovijih tehnologija. U skladu sa projektom, kako je predviđeno i prezentirano kupcima i budućim stanarima, ugrađuje se posljednja generacija Schuco profila za prozore čime se postiže vrhunska estetika i energetska efikasnost. Unapređenje sistema grijanja i hlađenja Daikin toplotnim pumpama predstavlja inovativan iskorak prema održivom sistemu grijanja.

Implementacija potpune električne infrastrukture u Park Residence Sarajevo zahtijeva značajna finansijska ulaganja, ali u konačnici, za buduće stanare predstavlja velike benefite. Troškovi za stanare se smanjuju kroz efikasnije energetske sisteme, čineći Park Residence ne samo ekološki osviještenim izborom, već i dugoročno isplativim.

Odluka o partnerstvu s globalnim liderima u industriji tehnologije grijanja i hlađenja te vanjske bravarije, Daikin i Schuco, rezultat je intenzivnog procesa selekcije, gdje je Park Residence stavio naglasak na svjetski priznate brendove koji dijele iste standarde vrhunske kvalitete i tehnološke inovacije.

Daikin: globalni lider u segmentu grijanja i hlađenja

-Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo odabrani partner u segmentu sitema grijanja i hlađenja pri realizaciji stambeno-poslovnog objekata Park Residence. Cijeneći kvalitetu, udobnost i praktičnost u sve stanove će biti ugrađene toplotne pumpe Daikin Altherma 3 R, visoko efikasni uređaji koji griju, hlade i osiguravaju sanitarnu toplu vodu i toplovodno podno grijanje u cijelom stanu. U pitanju je zadnja serija toplotne pumpe koja je ujedno i prva na svijetu split toplotna pumpa. Važno je napomenuti da Daikin Altherma ima do 5 puta učinkovitije grijanje u odnosu na klasične sisteme grijanja. Slobodno možemo reći da izbor ove efikasne opreme za grijanje i hlađenje prestavlja sve ono o čemu ljudi sanjaju kada tragaju za idealnim domom: komfor koji traje cijele godine, energetsku učinkovitost, vrhunske performance čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama te apsolutnu ekološku prihvatljivost – navodi Marin Divković, direktor Daikina za Bosnu i Hercegovinu.

Schuco: inovacija i elegancija u dizajnu prozora

Park Residence ističe se elegantnom staklenom fasadom sa visokim performansama. Schuco ASE 80 profili pružaju izvanrednu izolaciju od buke i temperature te dodaju estetsku vrijednost cijelom objektu. Potpuna transparentnost fasade danju omogućava maksimalni prodor prirodnog svjetla u Vaš životni prostor, a noću pruža spektakularne vizure na grad.

Schüco sistemi predstavljaju izvrsnost jakog brenda kroz certificirani kvalitet i nagrađivani dizajn. Schüco čuva resurse i preuzima odgovornost za ljude i životnu sredinu održivim proizvodima. Projekat Park Residence u Sarajevu predstavlja vrhunsko premium stanovanje koje tržištu i kupcima nudi dimenziju više. Za nas u AluKönigStahlu to je još jedna prilika i mogućnost više da potvrdimo povjerenje koje nam je dato. Međutim, povjerenje ne dolazi samo po sebi. Najbolja tehnologija i najbolja usluga za fasadne omotače su naš prioritet i naša filozofija. Projekat Park Residence je kruna dugogodišenje saradnje i potvrda povjerenja koje nam je ukazano od strane grupe investitora na čelu sa Emirom Granovom – navode iz kompanije AluKönigStahl, predstavnika Schuco za BiH.

Vizija za bolju budućnost stanovanja

Potpisivanje ekskluzivnih ugovora s kompanijama koje predstavljaju Daikin i Schuco u BiH jasno pokazuje predanost Park Residence-a unapređenju kvalitete života svojih stanara. Dodatni benefiti su produžene garancije za ugrađenu opremu, u periodu od 6 godina.

Park Residence Sarajevo postavlja standarde za druge projekte, pokazujući kako odabir vrhunskih tehnologija i proizvoda ne samo da unapređuje kvalitetu života već i čini korak prema održivijoj i modernijoj budućnosti stanovanja.

Ovo partnerstvo otvara put ka novim mogućnostima i nadamo se da će biti inspiracija za buduće inovacije u domaćoj građevinskoj industriji.

Leave a comment