Skip to content Skip to footer

Od proljeća iz Mostara avionom za Rim, Veronu, Bari i Minhen

Krajem aprila ove godine iz Mostara će bit uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, rečeno je prilikom potpisivanja Ugovora između Grada Mostara, Sky Alpsa i Aerodroma Mostar, te Ugovora između HIFA Oil – Sky Alpsa.

Mostarski gradonačelnik Mario Kodrić ocijenio je ove ugovore značajnim kako za Grad Mostar tako i za regiju.

-Na projektu radimo zadnje tri godine i bilo je jako izazovno. Siguran sam da ne bismo uspjeli da se sve razine vlasti nisu uključile te im svima zahvaljujem u svoje ime i uime Gradske uprave. U ovoj godini očekujemo više od 40.000 putnika u Hercegovini. Kako je u strategiji Grada Mostara turizam, ovaj projekat će puno značiti jer se ta grana ne može razvijati bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta. U tom kontekstu je ovo i prilika i odgovornost. Sada je na turističkim djelatnicima i svima nama u Gradskoj upravi “zasukati rukave” i iskoristiti ovu priliku da taj rad kapitaliziramo – kazao je Kordić.

Generalni direktor za zrakoplovstvo Sky Alps Alex Spinato ustvrdio je kako ovaj Ugovor predstavlja priliku za povećanjem broja turista za Grad Mostar i cijelu regiju.

-Mislim da će ovo biti uspješna i plodonosna saradnja za sljedećih pet-šest godina – zaključio je on.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel podsjetio je da od proljeća, uz ove četiri zračne linije, idu i prethodno dogovorene linije za Beograd i Zagreb. Po njegovim riječima, zasad je dogovoren ljetni red letenja, a zimski će ovisiti o zahtjevima. Također, cijene će biti formirane u narednih nekoliko dana.

Davor Ljubić iz Turističke agencije Međugorje se složio s prethodnicima o značaju ugovora ne samo za Mostar i Međugorje nego i cijelu regiju.

-Ovo je početak koji bi dogodine trebao rezultirati puno većim brojem turista – rekao je on.

Leave a comment