Skip to content Skip to footer

Nosimo domaće: Ministarstvo privrede ZDK će podržati Generalni festival mode BiH

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je jučer s predsjednicom Udruženja Fashion M, Selmom Maličbegović i event managericom, Sarom Dervišević o podršci u organizaciji Generalnog festivala mode Bosne i Hercegovine koji će biti održan ovog proljeća u Zenici. 

Sagovornice su predstavile projekat podrške i promocije industrije tekstila, kože i obuće u Bosni i Hercegovini, sa sloganom “Nosimo domaće“. 

Festival će uključivati tematske sastanke, radionice, okrugle stolove, te modne revije domaćih brendova i modnih dizajnera iz cijele zemlje. Šibonjić i njegov tim izrazili su interes i obećali podršku u realizaciji ovog značajnog projekta. 

-Moramo podržavati našu domaću proizvodnju u cjelini. Industrija tekstila, kože i obuće u našem kantonu pokazala je da je vrlo konkurentna, da ima načina, ali i resurse kako se nametnuti tržištima. Proizvodi naših proizvođača se plasiraju i izvoze u cijelom svijetu. Budemo li kupovali domaće, još više ćemo jačati granu na kojoj sjedimo, a naša država će biti snažnija. Pozdravljam ovu ideju, i nadam se da će “Nosimo domaće” zaživjeti u punom smislu riječi kod svih naših građana – kazao je Šibonjić. 

Maličbegović se zahvalila ministru na podršci, kazavši da je od velike važnosti to što je Ministarstvo privrede ZDK prepoznalo ovu inicijativu i što je će biti dio zajedničke podrške promocije domaće modne industrije.

Leave a comment