Skip to content Skip to footer

Mali bh. farmer u Tursku izvezao 180 tona mesa

U bh. agraru itekako ima pozitivnih promjena. Ova priča je primjer da farmeri koji su se odlučili na izvoz mesa u Tursku, nakon dugo vremena odlično posluju.

Zahvaljujući izvoznom aranžmanu Ibrahim Fazlović iz Maoče kod Brčkog je dosada plasirao 180 tona utovljene junadi. Što je za njega, ali i ostale farmere najbitnije, sve je u dogovorenom vremenu uspio i naplatiti.

Nakon višedecenijske nesigurnosti sa kojom su se susreli bh. farmeri, pokretanje i izvoz mesa u Republiku Tursku, po unaprijed utvrđenim i dogovorenim cijenama, još djeluje prilično nestvarno. Naviknut na neizvjesnost u ovom poslu Ibrahim još oprezno pristupa ovom poslu, piše portal Agroklub.ba.

-Najprije sam počeo raditi ne razmišljajući o tome kome ću prodati tovnu junad, ali nakon ponude iz Turske, shvatio sam ozbiljnost ovog posla – istakao je Fazlović.

Što je za Fazlovića, ali i ostale farmere najbitnije, sve je u dogovorenom vremenu uspio i naplatiti.

Ono što Fazlović navodi kao dozu neizvjesnosti, jeste da još ne zna na koji period će junad izvoziti za Tursku, jer kako kaže, zadovoljan je načinom poslovanja i volio bi da ima garanciju za neki duži period.

Leave a comment

0/100