Skip to content Skip to footer

Evropski program “Peach Flavors West Balkans” u Sarajevu

B2B Product Presentation Event & Live Cooking Show, u okviru provođenja evropskog programa Peach Flavors, bit će održan sutra, 19. aprila, u 12.30 sati, u Four Seasons Penthouse Restaurant u Sarajevu.

Tokom događaja sudionici, uglavnom uvoznici, distributeri, veletrgovci, predstavnici HORECA-e, rukovoditelji supermarketa imat će priliku dobiti informacije od strane profesionalnog nutricionista o velikoj nutritivnoj vrijednosti i prednostima evropskih konzerviranih breskvi iz Grčke.

Paralelno u sjajnom kuharskom showu uživo – imat će priliku probati jela na bazi konzervirane breskve u jedinstvenoj kombinaciji okusa i mirisa.

Također, tokom ručka – sudionici će se moći informirati o evropski finansiranoj kampanji Peach Flavors, te razgovarati o mogućnostima buduće poslovne saradnje.

Evropske konzervirane breskve iz Grčke svjetski su poznate po svom divnom okusu i iznimnoj svježini, jer se odmah nakon berbe prerađuju i standardiziraju uz najstrože kriterije kvalitete i sigurnosti hrane.

Kampanja koju finansira EU Peach Flavors West Balkans ima za cilj promovirati evropske konzervirane breskve iz Grčke potrošačima u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, te povećati njihovu svijest i potrošnju.

Leave a comment