Skip to content Skip to footer

Dubravka Vujnović Božić izrađuje cipelice za bebe

Banjalučanka Dubravka Vujnović Božić, koja za bebe kreira i izrađuje nehodajuće cipelice od prirodnih materijala, inače psiholog, kaže da posao za koji se školovala radi volonterski, a od obućarskog posla za koji nema ni dana škole, zaradi koju marku. Iako djeluje kao da su u pitanju dva nespojiva zanimanja, Dubravka Vujnović Božić je kazala da postoji veza, a to je ljubav prema bebama.

– Oduvijek imam ljubav prema malim bićima i nekako sam im posvećena čak i u ovoj profesiji psihologa, a ovo je kreativni dio u kojem stvaram konkretan proizvod – rekla je ona.

MEKANE I LAGANE NA NOGICAMA

“Isolina”, cipelice za bebe, pravi od kože “koja u sebi nema mnogo hemije”, a prednost ovako izrađenih cipelica, prema njenim riječima, je prirodnost jer su mekane i lagane na nogicama.

– Sam dizajn je moderan, pa su te bebe tako moderne u tim cipelicama – rekla je ona i dodala da je izrađivala i čizmice, kojima je unutrašnjost od vune, pa su i funkcionalne. Do početka proizvodnje došlo je slučajno.

– Pokušala sam za jednog malog drugara da napravim cipele iz šale, jako dobro je ispalo, onda sam pokušala još jedne, pa još jedne i negdje sam se sama oduševila kako to izgleda i kako je to malo – ispričala je ona.

U pitanju je nepresušan izvor inspiracije jer stalno ima nešto novo da doda, promijeni i svaki put izgledaju drugačije.

– Krenulo je kao šala, sad je još kao hobi, pa vidjet ćemo gdje će dalje – kaže Dubravka.

Ispričala je i da je oduvijek imala “kreativnu notu”, potrebu da nešto stvara i pravi, a pronašla se u izradi cipelica i iako nije mislila da će napraviti više od nekoliko parova, sada ih radi sve više.

POMOĆ SUPRUGA I KOLEGE

– Moj suprug i njegov kolega rade kožnu galanteriju, definitivno ne bih uspjela bez toga, imala sam priliku da dođem ovdje i da se igram. Sve mi je bilo dostupno i materijali i alati i na kraju krajeva njih dvojica sa svojim savjetima, jer nemam nikakvo iskustvo za ovako nešto. Oni su mi ogromna podrška i pomoć, kao inkubator u kojem se polako razvijam – rekla je Vujnović Božić za Anadoliju.

Roditelji su, kaže, oduševljeni, majke pogotovo, a najveći dio svojih proizvoda prodaje u BiH.

– Mogu da se pohvalim da je nekoliko pari cipelica otišlo i po Evropi, što mi je drago, da se prepoznaje kvalitet – naglasila je.

Za proces proizvodnje, ispričala je da ne zna koliko traje, jer zbog mnogobrojnih obaveza nikada ne radi jedne cipelice od početka do kraja, ali koristi koliko god treba vremena da bi napravila proizvod kojim je zadovoljna.

Osim cipelica za “nehodače”, s obzirom na to da ima kćerku od dvije i po godine koja je često moli da i njoj napravi nešto, pokušava praviti i ljetnje cipele za bebe nakon prohodavanja i to joj je novi izazov.

– Kod nas je teško planirati bilo kakvu budućnost. Zaista vjerujem da kada radimo nešto srcem i od srca, i uložimo se u to – da to ne može da ostane neprimijećeno i nenagrađeno na neki način. Tako da se zaista nadam da “Isolina” može da postane brend koji će da raste i da se razvija – kaže ona.

Leave a comment

0/100