Skip to content Skip to footer

Biseri BiH: Una Džeko ambasadorica Nacionalnog parka Una

Na Štrbačkom buku, najvišem i najspektakularnijem vodopadu u Nacionalnom parku Una danas je upriličena je svečana inauguracija najmlađe ambasadorice našeg nacionalnog parka Une Džeko, kćerke kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke i Amre Silajdžić, koja je i stigla u posjetu Bihaću i Uni.

Naš planetarno poznati fudbaler i napadač Rome, s porodicom je promotor Nacionalnog parka Una, bosanske i svjetske vrijednosti, čiji rad i rezultate bezrezervno podržavaju svjesni važnosti zaštite i očuvanja prirodnih i drugih vrijednosti Bosne i Hercegovine i ujedno potrebe za promicanjem tih vrijednosti, bitnih za sveukupni razvoj naše zemlje.

Svečana inauguracija ambasadorice Une Džeko upriličena je na najljepšem i najatraktivnijem lokalitetu parka, a domaćini su joj bili NP Una i mališani Dječjeg vrtića “Una Logen“ iz Bihaća koje je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uz pomoć i saradnju kapitina Edina Džeke ugostila uoči odigravanja utakmice naše reprezentacije s Grčkom.

Tada je i nastala pjesma koju su ispisali mališani ovog bihaćkog vrtića i posvetili je bh. zmajevima. Oni su i ovaj put uživali u druženju s članovima porodice Džeko, a osim obilaska posjetilačke zone učestvovali su u likovnoj radionici u kojoj su ljepote Une i Štrbačkog buka oslikali na svojim crtežima koji će zajedno s radom ambasadorice Une biti izloženi na izložbi koja će biti organizirana povodom obilježavanja Dana rijeke Une – 17. maja.

Leave a comment

0/100