Skip to content Skip to footer

Unska pruga ponovo u funkciji: Moderni BH voz krenuo iz Sarajeva za Bihać

Promotivni BH voz za Bihać, nakon 27 godina, svečano je krenuo sa Željezničke stanice u Sarajevu.

Mnogobrojne zvanice i gosti koji su ranije prisustvovali konferenciji za medije na kojoj se prisutnima obeatio direktor Željeznica FBiH Enis Džafić ispratili su prve putnike i novinarske ekipe koje su krenule na put vozom koji saobraća elektrovučom.

Realizacijom ovog projekta odnosno redovnim uspostavljanjem linije Sarajevo – Bihać – Sarajevo, kako je istakao Džafić, Željeznice FBiH su ispunile svoj cilj da povežu sve veće bh. gradove u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, što će omogućiti i nove razvojne projekte koji će biti u funkciji gradjana i bh. privrede.

Prema planiranom redu vožnje za 2017/2108 godinu voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati. Iz Bihaća  će voz kretati i 01:57 sati a u Sarajevo će stizati u 10:28 sati.

Karta u jednom smjeru će koštati 36, 70 KM, a povratna 59,10 KM.

Željeznice nude putnicima i čitav niz povlastica pa će tako popust od 30 posto imati RVI, penzioneri, studenti. Djeca od 4 do 12 godina kao i slijepa lica i njihovi pratioci kao i veće grupe od 30 putnika imaju povlasticu od 50 posto od redovne vožnje cijene.

Vozovi sa Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać- Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, pet kabina za dva posteljna mjesta, a cijena vožnje sa njenim korištenjem iznosi 60, 70 KM.

Leave a comment

0/100