Skip to content Skip to footer

Visit Konjic i USAID Turizam predstavili novoizgrađeni Outdoor Centar

Grad Konjic i njegova okolina nastavljaju se razvijati u jedan od najznačajnijih regionalnih centara avanturističkog turizma!

Posljednji dodatak avaturističkoj infrastrukturi Konjica je prva trening platforma za Via Ferrattu u Bosni i Hercegovini i umjetna stijena za penjanje sa visećim mostom, koji su uz podršku Vlade SAD-a izgrađeni u Visit Konjic Outdoor Centru, u dolini Bijela u podnožju planine Prenj. Bogatijom ponudom produžava se boravak internacionalnih posjetilaca u Konjicu i Bosni i Hercegovini te osigurava održivost i pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu.

-Gosti koji dolaze na rafting, planiranje ili biciklizam u Konjicu odluče se probati nešto novo, a to je penjanje i Via Ferratta, to su sportovi koji postaju sve popularniji u BiH i svijetu – izjavila je Amela Bubalo, suvlasnica agencije Visit Konjic.

Pored nove infrastrukture, agencija Visit Konjic razvila je i nove, inovativne ture kao što su kampiranje, teambuidling ili škola u prirodi koje već privlače pažnju domaćih i međunarodnih turista.

-Drago mi je da smo u naše ponude mogli već ovu sezonu ponuditi dodatno dan-dva više za internacionalne goste koji doalze iz Velike Britanije, to je novo tržište na koje smo ponosni jer upravo u saradnji s projektom USAID Turizam imali smo priliku organizirati nekoliko fam tripova u posljednjih godinu dana, i pozitivni rezultati se već vide u ovoj 2023. godini – dodala je Bubalo.

U idućih nekoliko godina, planirano je postepeno proširenje Visit Konjic Outdoor Centra, uz izgradnju bungalova, glamping zone i drugih sadržaja, kako bi Konjic zauzeo svoje mjesto među vodećim svjetskim destinacijama za avanturistički turizam.

Visit Konjic jedan je od 22 turistička poduzeća u Bosni i Hercegovini koja su dobila bespovratna sredstva projekta USAID Turizam, kao dio napora da se Bosna i Hercegovina pozicionira među najživopisnije i najatraktivnije globalne turističke destinacije. Ovaj projekt nije samo obogatio iskustvo avanturističkog turizma, već je imao i pozitivan socio-ekonomski utjecaj, direktno potičući povećanu lokalnu prodaju i potražnju.