Skip to content Skip to footer

Više od 250 zdravstvenih radnika iz BiH i regije posjetilo Bosnalijek

U proteklih mjesec dana, u sklopu korporativne kampanje „Dani Bosnalijeka“, više od 250 ljekara i farmaceuta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije boravilo je u posjeti Bosnalijeku.

Prilikom ovih posjeta održan je niz stručnih predavanja i prezentacija te je upriličen obilazak razvojnog centra i laboratorija kontrole kvaliteta, gdje su se gosti upoznali sa vrhunskim tehnologijama koje se koriste u Bosnalijeku.

Proizvodni portfolio Bosnalijeka danas uključuje ukupno 244 registrirana proizvoda bazirana na 132 molekule. Skoro 90 posto portfolia odnosi se na lijekove koji su najzahtjevniji i najstrožije regulirani farmaceutski proizvodi. Osim toga, 184 proizvoda ili tri četvrtine od ukupnog broja proizvoda, rezultat su vlastitog razvoja Bosnalijeka, dok je 60 proizvoda rezultat saradnje sa renomiranim licencnim partnerima.

Zdravstveni radnici imali su priliku iz prve ruke svjedočiti činjenici da je pozitivan trend razvoja kompanije zadržan i u najtežim uslovima raznih tržišnih ograničenja tokom pandemije COVID-19 jer je, od početka pandemije do danas, na tržište plasirano čak 27 novih proizvoda.

Aziz Šukalo, direktor sektora Strateški marketing i podrška tržištima, izjavio je da Bosnalijek nastoji biti stalna i čvrsta podrška zdravstvenim radnicima u njihovom radu te ih naročito podržati u kontinuiranoj edukaciji i podizanju standarda brige o zdravlju pacijenata.

-Veliki broj Bosnalijekovih proizvoda decenijama se koristi od strane ljekara i farmaceuta u liječenju pacijenata širom svijeta, neki čak i više od 50 godina. To govori, ne samo o vrhunskom kvalitetu naših proizvoda, već i o povjerenju koje zdravstveni radnici imaju u proizvode Bosnalijeka. Nastavit ćemo sa dodatnim razvojem i usavršavanjem kako bismo odgovorili svim potrebama efikasne brige o zdravlju naših korisnika, a bliska saradnja sa ljekarima i farmaceutima ostaje jedno od strateških opredjeljenja Bosnalijeka – rekao je Šukalo.

Predstavnici Bosnalijeka su ove posjete iskoristili da se još jednom zahvale zdravstvenim radnicima na svemu što su uradili za građane u toku pandemije COVID-19 te je iskazano čvrsto opredjeljenje kompanije da nastavi podržavati zdravstveni sistem u svim kriznim situacijama.