Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Otvoren salon Bernina, mjesto za kupovinu, učenje i kreativnost

U srcu Sarajeva, nadomak gradske Katedrale, jučer je svečano otvoren šarmantni salon Bernina, mjesto gdje mašta i kreativnost postaju stvarnost, a hobi se pretvara u profesionalnost.

Bernina je salon u kojem možete pronaći sve što je potrebno za šivenje – od igle i konca, kompletne opreme i alata, preko najfinijeg američkog pamuka do najkvalitetnijih šivaćih mašina. Ali osim prodaje, Bernina nesebično dijeli svoje znanje kroz kurseve šivenja otvorene za sve koji žele naučiti ili usavršiti ovaj zanat.

-Bernina je mjesto gdje možete provesti kvalitetno vrijeme u druženju i učenju, mjesto gdje vaša kreativnost može postati stvarnost, ali možda i donijeti dodatna primanja. U vrijeme kada se teško dolazi do posla, dobra je ideja izučiti zanat koji vam može donijeti zaradu. Jednostavno spojite ugodno s korisnim, a to je u Bernini vrlo lako – kazala je direktorica Maryna Bilash.

Kompanija Bernina sa tradicijom dugom 125 godina, jedan je od lidera na tržištu u visokokvalitetnim mašinama za šivenje, vez i prošivanje. Ovdje su dostupne savremene šivaće mašine sa najmodernijim funkcijama, kao i one koje više odgovaraju početnicima.

Bilo da ste početnik ili iskusni stručnjak, Bernina ima idealnu šivaću mašinu za vas. Osim mašina u Bernina salonu možete kupiti konac i pribor za strojno vezenje i zlatovez vodećeg svjetskog brenda – Madeira.

Također, ovdje su dostupni materijali za šivenje od najfinijeg američkog pamuka, kvalitetnog materijala koji je udoban za nošenje i lagan za održavanje. Američki pamuk je poznat po iznimnom kvalitetu što znači da ne blijedi usljed čestog pranja ili izlaganja suncu niti gubi na strukturi (stvari se ne deformišu već dugo zadržavaju svoj izvorni oblik).

Bernina mašine su naročito specijalizirane za šivenje u patchwork tehnici što podrazumijeva spajanje manjih komada tkanine u blokove, a zatim u veći dizajn. Ova zanimljiva tehnika koristi se za šivenje prekrivača (Quilt), ali i izradu torbi, zidnih umjetnina, odjeće, kućanskih potrepština, itd.

U svakom slučaju Bernina je salon koji trebate posjetiti jer će vam svojim veselim bojama i ljupkim enterijerom, ako ništa drugo, uljepšati dan. Više o proizvodima i uslugama salona Bernina  možete pročitati ovdje https://www.bernina-sarajevo.ba/