Skip to content Skip to footer

Prvi mliječni smoothie sa supersastojcima i visokovrijednom kulturom LGG

Dukatov B.Aktiv™ LGG® Super Smoothie jogurt sa spirulinom je inovacija koja stiže iz Lactalisa, a riječ je o zanimljivom spoju najpopularnijeg funkcionalnog jogurta, sočnih komadića jabuke, breskve i limete i čak dvije supernamirnice: spiruline i kurkume.

Ovo funkcionalno mliječno piće sadrži visokovrijednu kulturu LGG® (Lactobacillus rhamnosus), vitamin B6 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema te antioksidans, vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

-Današnji potrošači dio su velike globalne porodice, informisani su, prate trendove i okreću se proizvodima koji ih mogu podržati u njihovoj svakodnevici i životnom stilu. Naš cilj je ponuditi funkcionalna rješenja za borbu sa zahtjevima današnjice kroz kvalitetne i stabilne proizvode, gdje ulažemo stručnost, znanje i iskustvo – istaknuo je Dino Bajrić, direktor marketinga Lactalis BH.

Spirulina – supernamirnica za super smoothie

Ovaj funkcionalni proizvod prvi je iz linije mliječnih smoothija na tržištu sa super sastojcima. B.Aktiv™ LGG® Super Smoothie jogurt sa spirulinom sadrži super namirnicu spirulinu, koja je izvor proteina, brojnih vitamina i minerala, a odlikuju je i moćna antioksidacijska i protuupalna svojstva. Spirulina je alga specifične plavo-zelene boje koju karakterizira visoki omjer hranjivih tvari što je čini jednom od najpopularnijih dodataka prehrani u svijetu.

Super namirnice u sebi kriju veliku moć obnove usporenog organizma kojem nakon duge i hladne zime treba bogatstvo proteina i vitamina koji će pomoći osnažiti imunološki sistem te obnoviti energiju. Novi linija B.Aktiv LGG Super Smoothie savršen je odgovor na proljetni umor te je idealan za obnovu energije.