Skip to content Skip to footer

Provedite ljeto u Olympic Oasis Jahorina resortu

Sezona skijanja u Bosni i Hercegovini je na izmaku. Na kraju zimske sezone i s prvim danima proljeća, priroda počinje da se budi, a planine postaju sve ugodnije za stalni boravak. Bilo da je riječ o planinarenju, odmoru i uživanju u dugim šetnjama s porodicom ili prijateljima, planina u Bosni i Hercegovini će vas dočekati raširenih ruku i ponuditi vam samo ono najbolje – čist zrak, netaktnutu prirodu, guste šume, prekrasne krajolike…

Iako su najposjećenije tokom zimske, odnosno skijaške sezone, planine u Bosni i Hercegovini iz godine u godinu postaju sve bogatije brojnim sadržajima i ponudama za ljeto. Jedna od takvih planina je olimpijska ljepotica Jahorina koja postaje idealna za odmor i razonodu 365 dana u godini.

Planinski ambijent

Jahorina obiluje predivnom prirodom, crnogoričnom šumom, planinskim izvorima, divljim konjima, planinskim stazama, brojnim biljem i bobičastim voćem, pa je savršena za višednevni boravak. A osim raznovrsnih sadržaja za zabavu i uživanje, na Jahorini možete pronaći i brojne objekte koji će vas ugostiti i upotpuniti vaš boravak na ovoj olimpijskoj ljepotici.

Bilo da ste s porodicom ili prijateljima resort Olympic Oasis Jahorina idealan je vas. Nalazi se na lokalitetu Dvorišta, okružen gustom borovom šumom i čistim zrakom. Kompleks odiše mirnoćom, a četiri vile ovog resorta sadrže sve što je potrebno za ugodan odmor.

Originalan dizajn, visoki kvalitet i moderni, prirodni detalji koji se savršeno uklapaju u planinski ambijent tvore opuštenu i toplu atmosferu u kojoj ćete doživjeti nezaboravne trenutke.

-Sezona skijanja polako završava i vrijeme je da se polako okrećemo ljetu, a ljeta na planini znaju biti jednako lijepa i zanimljiva. Tako ćemo i mi u Olympic Oasis Jahorina resortu svoju ponudu prilagoditi mjesecima bez snijega – kaže nam Ivan Kantolić iz Olympic Oasis Jahorina.

Svaka od ove četiri vile raspolaže s više od 100 kvadranih metara i idealne su za veća društva. U Olympic Oasis Jahorina resortu žele izaći u susret i manjim grupama, pogotovo mladim bračnim parovima, pa ove godine kreću u gradnju dvije vile veličine od 40 do 45 kvadratnih metara.

-Moramo misliti i na mlade bračne parove koji žele provesti romantični vikend u našem resortu. Vile koje trenutno imamo su prevelike za dvije osobe, a ne želimo im zbog toga uskratiti predivan ambijent i uživanje u našim vilama. Stoga uskoro krećemo u izgradnju manjih vila koje će biti jeftinije i pristupačnije – kaže Kantolić.

Dodaje da će male vile i po eksterijeru i po enterijeru biti potpuno iste kao i velike, te će se savršeno uklapati u resort i predivnu okolinu koja krasi Jahorinu.

Vanjski bazen

Prema njegovim riječima, Jahorina postala turistička destinacija idealna za odmor tokom cijele godine, a to je pokazala prošlog ljeta kada je zabilježen ogroman priliv turista, te da njihovi planovi idu u tom smjeru.

-Nastavljamo širenje kompleksa s dodatnim vilama, te hotelom koji će imati sve ono što jedan moderan hotel sadrži kao što su sauna, spa centar, teretana, sadržaji za djecu… – poručuje Ivan.

Izdvaja i plan izgradnje vanjskog bazena koji će biti u funkciji 365 dana s potpunim sadržajem za djecu i odrasle.

-U ljetnom periodu bazen i njegovu okolinu krasit će ljetna bašta u kojoj ćete moći popiti piće uživajući u čarima prirode, a tokom zime u bazenu će biti topla voda gdje ćete se moći kupati okruženi visokim snijegom i hladnim vremenom – kaže Kantolić.