Skip to content Skip to footer

Prnjavor: Kompanija Mladegs Pak pomogla rekonstrukciju centralnog parka

Rekonstruisan centralni park u Prnjavoru uz pomoć kompanije Mladegs Pak kroz donaciju opreme u vrijednosti 150.000 KM – nosit će naziv „Ljubav, vjera, nada!“

Završeni su radovi na rekonstrukciji gradskog parka u partnerskom projektu kompanije Mladegs Pak i opštine Prnjavor ukupne vrijednosti više od 330.000 KM. Nova zelena oaza u centru je namjenjena odmoru, druženju, rekreaciji i užitku svih, od najmlađih do najiskusnijih Prnjavorčana i posjetilaca. Ovim povodom je obavljena i primopredaja tehničke dokumentacije između vlasnika preduzeća Mladegs Pak Gorana Vrhovca i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

-Od danas svi naši sugrađani, mogu ovaj park da koriste za potrebe za koje je i napravljen, ali ono što želim posebno je da se vlasnicima firme Mladegs pak zahvalim na svemu onome što su učinili za naš grad. Ovo nije jedini projekat u kom oni učestvuju, ova firma duži niz godina pokazuje svoju društvenu odgovornost učestvujući u svim aktivnostima koje lokalna zajednica pa i pojedinci provode, ali ono što je posebno zadovoljstvo jeste da smo od jednog starog parka dobili jedan moderan park – rekao je Tomaš.

Obnova parka je realizovana prema ideji i u spomen preminulog suvlasnika preduzeća -Mladegs Pak – Srđana Vrhovca, a po projektu njegove kćerke Jelene Popović. Novi park naziva „Ljubav, vjera, nada!“ obuhvata više sadržajnih cjelina, od kojih je jedno dječije igralište u 3 podzone – za djecu do 3 godine, stariju od 3 godine i dječije igralište u pijesku. Sadržaj parka omogućava i održavanje kulturno-društvenog sadržaja u teatru na otvorenom, pogodnom za izvođenje predstava, priredbi, nastupa sekcija, prezentacija i dr.

Rekreativni sadržaj, važan segment modernog gradskog parka, je pripremljen sa kvalitetnim spravama za vanjsku rekreaciju, fitnes, teretanu na otvorenom i atletsku stazu, a ova cjelina je obogaćena i stolom za stoni tenis. Cijeli park je opremljen velikim brojem klupa za odmor i druženje, a za ljubitelje šaha su konstruisane praktične klupe sa stolovima za šah.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što Prnjavorčani svih uzrasta od sada u punom kapacitetu mogu koristiti park za odmor i rekreaciju, ali i naglasio da bez ideje i podrške porodice Vrhovac ovaj projekat ne bi bio realizovan.

-Ono što sam uvjeren, jeste da će ovaj park služiti upravo svrsi kakvu je zamislio i Srđan Vrhovac, a to je da naši građani imaju jedno od najljepših mjesta ovdje u gradu – dodao je Tomaš.

Društveno odgovorno poslovanje i podsticanje napretka lokalne zajednice je dio misije kompanije – Mladegs Pak iz Prnjavora, koja je jedan od vodećih domaćih proizvođača prehrambenih proizvoda sa više od 30 godina tradicije. Poznata po domaćem brendu Bonito, kompanija humanitarnim i drugim aktivnostima godinama pomaže udruženja, organizacije i sugrađane u potrebi.