Skip to content Skip to footer

Juni miriše na vino i proljetno izdanje festivala Sarajevo Wine Weekend

Sarajevo Wine Weekend slavi svojih sedamnaest godina postojanja, a ove godine se nastavlja tradicija  proljetnog festivala u organizaciji kompanije Fina Vina d.o.o. Uzbuđeni smo što vam predstavljamo proljetno izdanje ovog prestižnog događaja koji će od ove godine postati tradicija, gdje predstavljamo vina I vinare iz našeg asortimana.

Koncept festivala predstavlja vrhunske vinarije iz regije koje su osvojile prestižne nagrade kako na europskim tako i na svjetskim vinskim ocjenjivanjima, uključujući i slavni Decanter. Sa ponosom možemo reći da se ovaj petak družimo sa vinskom elitom.

Organizator festivala Sarajevo Wine Weekenda i direktor kompanije Fina Vina d.o.o., Amir Beširević, nije krio uzbuđenje u vezi proljetnog događaja i podijelio je sa nama šta nas sve očekuje “Festival će se održati u Hotelu Bosnia, na adresi Kulovića 9, Sarajevo u petak, 2. juna 2023. godine, od 18h do 22h.

Naši vinari, dugogodišnji partneri, a prije svega prijatelji predstavit će svoje ponajbolje vinske etikete. Nakon završetka zvaničnog dijela festivala večer ćemo “začiniti” Sarajevo Wine Weekend zabavom u Coloseum Clubu sa početkom u 22.30 h. Zato vas pozivamo da nas posjetite, jer ovo je festival kojem je nemoguće odoljeti, zato i ne pokušavajte!

Kupovinu ulaznica koje su u ograničenim količinama za festival Sarajevo Wine Weekend možete obaviti putem servisa kupikartu.ba ili na sam dan održavanja.

Cijena ulaznice je 30,00 KM po osobi. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše je 10,00 KM.

Festival su podržali: Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu, NLB Banka dd, Master Card i Visit Sarajevo. Medijski pokrovitelji: RSG radio, Radio Antena i Mix radio.